Deel dit artikel
-

‘Ludieke actie’ weblogger met Coca-Cola

Coca-Cola start een wereldwijd marketinginitiatief onder de naam iCoke, waarmee het jongeren meer aan zich wil binden. Marketingfacts-weblogger Erik van Roekel legde eind vorige week iCoke.nl vast. Hij spreekt van 'een ludieke actie'.

Sinds begin dit jaar is Coca-Cola wereldwijd de url’s voor iCoke aan het opkopen, zo meldt New Media Age. De meeste van deze webadressen, zoals iCoke.co.uk sturen de bezoeker echter nog door naar Coca-Cola.com.

iCoke.nl blijkt op 20 mei van dit jaar geregistreerd te zijn door Erik van Roekel, die ook actief is als weblogger bij Marketingfacts. Van Roekel zegt dat hij over de campagne van Coca-Cola las en toen besloot om de domeinnaam te registreren.

“Ik had er geen kwade bedoelingen mee. Ik wilde er een ludieke actie aan koppelen en de domeinnaam daarna aan Coca-Cola geven, tegen vergoeding van de gemaakte kosten en tegen een vrijwillige bijdrage voor een goed doel.” Op Marketingfacts is inmiddels te lezen dat hij Coca-Cola vraagt om geld te geven aan het Wereld Natuur Fonds.

Tot op heden zijn alleen iCoke-sites gelanceerd in China en Canada. De Canadese site ging afgelopen donderdag van start en bevat onder meer de mogelijkheid om prijzen te winnen door pincodes die op blikjes cola zijn te vinden in te voeren op de site. Verder zijn er games te spelen en is het mogelijk om in een studio muziek te mixen.

Of iCoke ook daadwerkelijk in Nederland van start gaat is nog niet duidelijk. Bij Coca-Cola Nederland was niemand aanwezig om daar duidelijkheid over te geven.

Deel dit bericht

3 Reacties

Carlos

Ontgaat mij nu iets met die "land gebonden" domain namen ?, een adres is toch wereldwijdbereikbaar ?, afijn http://www.icoke.com is nog niets

Stijn

@ Carlos: dan ontgaat je zeker iets. Wanneer Coca-Cola in Nederland een campagne zou starten met Icoke, zullen er zeker meer mensen icoke.nl in gaan typen als icoke.com. Maargoed, het is de vraag of een dergelijke campagne er komt natuurlijk..

Saskia

Ah ja, en wat te denken van regionale prijsvragen? Een internationale prijsvraag lijkt me immers minder opleveren dan een nationale. Daarnaast taalverschillen etc.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond