Deel dit artikel
-

Luik wordt Europese hub van internetreus Alibaba

Luik is alsnog de Europese hub geworden voor Alibaba. Eerder waren ook Maastricht en Weert in de race. Er wordt al heen en weer gevlogen tussen de Waalse stad en de thuisstad van de Chinese e-commercereus, zegt de Europese topman Terry von Bibra van Alibaba tegen de Belgische krant De Tijd.

‘We zijn al begonnen’, zegt Von Bibra als wordt gevraagd naar de status van ‘project Luik’. Samen met Hongkong, Dubai, Kuala Lumpur en Moskou is de Waalse stad aangewezen als nieuw knooppunt in het wereldwijde netwerk van Cainiao, het logistieke dochterbedrijf van Alibaba.

De eerste vliegtuigen zijn van Hangzhou naar Luik gevlogen in de aanloop van Singles Day, het koopjesfestijn dat zondag 31 miljard dollar opbracht.

Afgelopen zomer kondigde premier Charles Michel aan dat Alibaba een groot distributiecentrum zou openen in Luik. Doch ook premier Mark Rutte ontving in Den Haag een delegatie van het Chinese internetbedrijf. Onder hen behalve Von Bibra Alibaba-oprichter en topman Jack Ma en Benelux baas Ronald Palmer. Von Briba wil geen commentaar geven op die gesprekken.

Luik krijgt nu een dc dat 380.000 vierkante meter zal beslaan, het equivalent van 50 voetbalvelden. Nadat de stad een investering van de Duitse e-commercegigant Zalando misliep, is dit goed nieuws voor de regio.

De uitbreiding van Alibaba in Europa zal daar niet eindigen. Ook Nederland blijft een optie, zegt Von Briba, maar niet op de korte termijn.

Deel dit bericht

2 Reacties

Wily Delrock

Eijsden, Nederlands dorp onder Belgisch luchtruim, in 2013 weggeven door Nederland aan België, maak je borst maar nat; 24 op 24 uur en 7 op 7 dagen.
Dank je wel Alirutte en Infrastructuur en Waterstaat met deze ‘luchtruimwijziging vanwege de veiligheid’.

Sander

Vreemde keus als je kijkt naar de arbeidswetten op avond- en nachtarbeid in Belgie. Nachtarbeid is na veel gedoe inmiddels toegestaan in Belgie, maar de arbeid van 8 uur ’s avonds tot 12 uur ’s nachts nog niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond