Derp

Makkelijker mobiel betalen bij Amazon

Amazon.com tekent een contract met Bango om mobiel betalen voor apps, digitale boeken en andere downloads te vereenvoudigen.

Het Engelse Bango bevestigt de overeenkomst, maar vertelt er op zijn site verder niets over.

Bango is een van de oudere mobiele betaalsystemen, want stamt al uit de tijd dat WAP de wereld zou gaan veroveren. Het basisprincipe van zijn systeem is in principe amper gewijzigd: met een klik op een hyperlink betaalt een consument voor een product of dienst.

De afrekening vindt doorgaans plaats via de telefoonrekening bij de mobiele provider (ook wel: operator billing). Het bedrijf zegt met zeker vijftig mobiele telecombedrijven in de wereld te werken.

In Nederland is Vodafone de enige operator die deze vorm van mobiel betalen aan zijn klanten biedt. Wie apps koopt in de Blackberry App World of Nokia Ovi Store kan betalen via zijn telefoonrekening. Dat geldt voor zowel abonnees als prepaidklanten.

Een woordvoerder van het mobiele bedrijf: “Vodafone Group en Vodafone Nederland hebben geen contract met Bango, deze partij is echter wel onderdeel binnen het operator billing proces voor Blackberry App World.”

Foto: Norimasa Hayashida (cc)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug