Deel dit artikel
-

Investeerder Marc Andreessen: ‘Startups verbrassen hun geld’

Investeerder Marc Andreessen, ooit de man achter de legendarische browser Netscape, maakt zich boos over de hoge uitgaven van startups, hoewel hij niet specifiek verwijst naar zijn eigen portfolio. Te grote kantoren en te veel personeel achter ‘papieren façades’, foeterde Andreessen afgelopen week in een van zijn beroemde ‘tweet storms’.

Andreessen reageerde op kritische opmerkingen van durfkapitalist Bill Gurley. Die constateerde dat ‘iedereen in Silicon Valley hebzuchtig is’, en de bubbel ooit gaat klappen. Andreessen neemt het woord ‘bubbel’ niet graag in de mond, maar hij schoot niet minder dan achttien woedende tweets uit zijn heup.

Als investeerder van Andreessen Horowitz heeft Andreessen belangen in ongeveer elk internetbedrijf dat er toe doet: Facebook, Twitter en Zynga, om er maar enkele te noemen.

Het probleem, zegt Andreessen, is dat jonge ondernemers de laatste tien jaar te makkelijk aan geld komen. ‘Dat zal niet altijd zo blijven’. Te hoge uitgaven leiden tot geldtekort, waarna er ook geen mogelijkheden meer zijn om de strategie makkelijk bij te stellen. Het aannemen van mensen is makkelijk, het ontslaan niet, schrijft Andreessen. ‘Lots of people, big shiny office, high expense base = Fake “we’ve made it!” feeling.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond