Deel dit artikel
-

Mark Zuckerberg overweegt aparte nieuwssectie op Facebook

Facebook-topman Mark Zuckerberg overweegt een aparte sectie van Facebook in te richten voor wat hij noemt ‘hoge kwaliteit nieuws’. Hij wil daarvoor uitgevers zelfs compenseren.

Het idee kwam ter sprake tijdens een gesprek dat Zuckerberg had met Axel Springer CEO Mathias Döpfner en dat door Zuckerberg op Facebook is geplaatst. Opvallend is dat Zuckerberg het idee oppert kort nadat Apple zijn tijdschriftenkiosk Apple News Plus introduceerde.

Nog niet zolang geleden besloot Facebook om nieuws geen prominente plaats meer te geven op de tijdlijn van Facebook, maar Zuckerberg realiseert zich dat daar best behoefte aan kan zijn en gebruikers die dat willen nieuwscontent moeten kunnen consumeren. Hij is er nog niet uit of dat nieuws door een redactioneel team moet worden geselecteerd.

Een woordvoerder laat aan Recode weten dat Facebook gebruikers geen geld gaat vragen. Mogelijk wordt een model gekozen waarbij Facebook en uitgevers advertentie-inkomsten gaan delen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Seb

Mark Zuckerberg zou misschien beter zijn publiek eens vragen wat zij willen. Het Facebook gebruik loopt gigantisch terug, mensen delen nog nauwelijks sociale dingen met elkaar. Bedrijven en merken bouwen Facebook af, omdat het bereik is ingestort en je 3x langs de kassa moet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond