Deel dit artikel
-

Market makers verliezen 100 miljoen dollar door Facebook

Vier grote market makers, bedrijven die orders van beleggers aannemen, claimen in totaal 100 miljoen dollar aan inkomsten te zijn misgelopen door technische problemen bij de beursgang van Facebook. Die werd vrijdag 30 minuten uitgesteld.

Het gaat om Knight Capital, Citadel Securities, UBS AG en Citi’s Automated Trading Desk. Knight en Citadel claimen elk een schade van 30 tot 35 miljoen dollar. Sommige beleggers hebben nooit een transactiebevestiging gekregen, andere kooporders verdwenen totaal. Enkele beleggers hadden geluk: zij kregen hun aandelen pas op maandag voor 40 dollar, de hogere koers kort na de openingsbel.

Volgens de Telegraaf gaan Nederlandse beleggers in Facebook-aandelen schade claimen door de storing bij de Nasdaq. Het zou gaan om enkele tonnen. Zij boekten dagorders tegen 41 dollar per aandeel, maar kregen aandelen dinsdag voor 33 dollar. BinckBank, Rabobank, ABN Amro en ING ontvingen honderdduizenden kooporders voor de Nasdaq-notering.

In de VS zijn ontevreden beleggers van plan zowel Mark Zuckerberg als de banken betrokken bij de IPO voor de rechter te slepen. Ze zouden informatie achtergehouden hebben. Met name Morgan Stanley zegt dat ze alle procedures heeft gevolgd.

Facebook verraste beleggers gisteren opnieuw met een gratis app voor de iPhone, Facebook Camera. Die lijkt zelfs zoveel op Istagram, dat de vraag rijst waarom het bedrijf een miljard dollar neertelde voor de startup.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond