Deel dit artikel
-

‘Marketeer mist doelstelling voor online video’

Marketeers zien het belang van online video de komende jaren toenemen, maar ze weten nog niet goed wat ze ermee willen bereiken. Dat is een van de uitkomsten van de Online Video Monitor, een onderzoek van Customer Touchpoint in opdracht van Quadia.

Een kleine 72 procent van de ondervraagden maakt gebruik van online video, maar minder dan één op de drie stelt concrete doelstellingen op. Van de groep die wel doelstellingen bepaalt, weet iets meer dan de helft (52 procent) niet of deze doelstellingen ook daadwerkelijk gehaald worden.

De meest gebruikte paramaters voor het meten van de effectiviteit van online video zijn het aantal views, de gemiddelde kijkduur en het aantal unieke kijkers. De conversieratio komt slechts op een vierde plaats.

Het informeren van de doelgroep was met 71 procent de belangrijkste reden om gebruik te maken van online video. Daarna komt het verhogen van de naamsbekendheid. Commerciële doelstellingen als sales en leadgeneratie scoren in elk geval een stuk lager.

Ruim acht op de tien van de marketeers twijfelt er niet aan dat online video de komende jaren een belangrijker onderdeel wordt van hun eigen digitale strategie. Het bepalen van de return on investment (ROI) zal wel belangrijker worden.

Infographic hier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond