Deel dit artikel
-

MarketXS winnaar Technology Fast 50 2005

MarketXS, leverancier van financiële informatietechnologie, heeft met een omzetgroei van ruim 7308 procent over de afgelopen vijf jaar de winnaar geworden van de Technology Fast 50 Award. Dit is een door accountants- en adviesorganisatie Deloitte in samenwerking met ING Bank, Euronext en FEM Business uitgeschreven groeicompetitie voor technologiebedrijven.

De prijs is gisterenavond in Mediaplaza te Utrecht voor de zesde keer uitgereikt. Op de tweede plaats in de lijst van 50 snelste groeiers staat, net als vorig jaar, TomTom met een groei van meer dan 6107 procent. Als derde is Coolblue geëindigd dat haar omzet in vijf jaar tijd met ruim 4712 procent zag toenemen.

Aan deelname aan de Technology Fast 50-competitie zijn verschillende criteria verbonden. Zo moet het gaan om technologiebedrijven die ‘eigen’ technologie ontwikkelen en daadwerkelijk uren besteden aan Research en Development. Daarnaast moet de hoofdvestiging in Nederland staan en wordt gekeken naar de geconsolideerde activiteiten.

De omzetgroei van de deelnemer betreft de groei over een periode van vijf jaar. In totaal meldden zich meer dan honderd bedrijven aan voor deze competitie. Planon behoorde dit jaar voor de zesde achtereenvolgende keer tot de 50 snelstgroeiende bedrijven en kreeg voor deze prestatie de ’Repeat Winners Price’.

Naast de winnaars van de Technology Fast 50 competitie zijn tevens de meest veelbelovende technologiebedrijven (Rising Stars) vastgesteld. Uit de tien genomineerde bedrijven kwamen uiteindelijk drie winnaars naar voren: Vision Dynamics, Watchmouse en CrystalQ. De Rising Stars worden vooral getoetst op innovativiteit, en op de potentie om in de toekomst tot de Fast 50 te gaan behoren.

De Technology Fast 50 competitie in Nederland maakt deel uit van een wereldwijd programma voor groeibedrijven in de technologiebranche. Zowel in Europa als de Verenigde Staten worden de landelijke (regionale) Fast 50 lijsten samengevoegd tot een regionale Fast 500-lijst. De CEO’s van de Fast 50 bedrijven worden middels een CEO Survey gevraagd om hun visie te geven op de trends in de technologiebranche en de positie van hun eigen organisatie daarin. Op basis daarvan zijn er tevens internationale trends waar te nemen. Aan het einde van dit jaar zullen de resultaten van de Nederlandse CEO Survey door Deloitte worden gepubliceerd.

Deel dit bericht

1 Reacties

Jos Berends

Ondanks alle positieve verhalen die naar buiten worden gebracht is Nedstat gedaald naar positie 24 (2004 nog positie 12).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond