Deel dit artikel
-

Markt mobiele games goed voor 1 miljard dollar in 2004

De markt voor spelletjes op mobiele telefoons is dit jaar goed voor 1 miljard dollar. Dat heeft het Britse onderzoeksbureau Screen Digest becijferd. Voor het 2010 zal de markt minimaal verzesvoudigen in waarde tot circa 6,4 miljard dollar.

De vraag naar mobiele games wordt ingegeven doordat mobiele toestellen steeds geschikter worden om te gamen. Het wordt gamers steeds makkelijker gemaakt door de makers van mobieltjes om een spel als space invaders te spelen op de mobiele telefoon.

Op dit moment lopen Japan en Korea nog steeds voor op Noord-Amerika en Europa. Bijna 80 procent van de mobiele video games wordt daar gedownload. In Europa zijn het vooral de mobiele operators die het door middel van hun afrekeningsmethoden het gamers moeilijk maken om spelletjes op de mobiele telefoon te downloaden. “Mobiele operators in Europa hebben nog niet goed door wat de potentie is van mobiele games,” aldus Screen Digest

Het onderzoeksbureau verwacht dat Noord Amerika, ondanks dat het een veel minder volwassen mobiele telefoniemarkt heeft, sneller zal groeien dan Azie en Europa als het gaat om de acceptatie van mobiele games.
Dat de mobiele gamesmarkt snel zal groeien komt volgens Screen Digest omdat de gamesindustrie ook steeds vaker optitels ontwikkelen voor het kleine scherm zal ontwikkelen.

Zo heeft Electronic Arts al aangekondigd dat het meer mobiele videogames wil gaan uitbrengen. Het gaat onder meer kaskrakers als “Fifa Football” en “The Sims” ook uitbrengen voor het mobieltje. 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond