Deel dit artikel
-

Markt online videoreclame SPOT-zenders naar 10 miljoen euro

2014 wordt het jaar waarin online video advertising haar definitieve doorbraak kent. Dat voorspelt SPOT naar aanleiding van de reclamebestedingen over de eerste helft van 2014.

Over de eerste zes maanden van 2014 rapporteren de SPOT-zenders (Ster, Discovery Networks Benelux, ORN, RTL Nederland​, FOX Channels Benelux​, AT5, SBS Broadcasting, Disney Channels Benelux, BE VIACOM Benelux, NBCU, Eurosport en Sport1) een netto omzet van tien miljoen euro voor online video. Dit is een groei van 66 procent.

De nettobestedingen voor tv-reclame zijn in de eerste helft van 2014 uitgekomen op 476 miljoen euro, een stijging van 6,7 procent ten opzichte van de eerste helft van 2013. Zowel de spot als de non-spot bestedingen groeiden mede als gevolg van de herstellende economie. De kijktijd is in de eerste helft van 2014 toegenomen naar 204 minuten.

Televisie is het medium dat adverteerders weer massaal inschakelen wanneer een economisch herstel zich aftekent, stelt SPOT vast. Nederlanders keken in de eerste helft van 2014 gemiddeld 204 minuten per dag tv (doelgroep 6+). In dezelfde periode in 2013 was de kijktijd 201 minuten.

De uitzendingen van de Olympische Spelen en het Wereld Kampioenschap voetbal hebben een versterkend effect op de kijktijd gehad. De stijging in kijktijd is het meest opvallend onder jongeren van 13-19 jaar. Binnen deze doelgroep is 4 procent meer televisie gekeken. Ook 35-49 en 65 plussers kijken in het eerste half jaar meer tv.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond