Deel dit artikel
-

Markt voor VR arcades ligt op zijn gat

De coronapandemie heeft zijn weerslag op de markt voor VR arcades. In elk geval in de VS, waar nogal wat bedrijven op dit gebied omrollen.

Zo heeft Apple onlangs Spaces overgenomen, een VR startup die zich op de arcadewereld richtte en niet langer levensvatbaar leek.

De Amerikaanse dochter van Sandbox VR is al failliet, terwijl Disney de huur van de locaties van Upload VR heeft opgezegd.

In een redactioneel commentaar betwijfelt TechCrunch of de markt zich nog kan herstellen.

Het Nederlandse VR Room, met locaties in Amsterdam, Utrecht en Tilburg, gaat nog wel door. Onder meer met de inzet van de UV Smart box. Dit apparaat wordt in ook door ziekenhuizen gebruikt voor het desinfecteren van belangrijk medisch materiaal. ‘Jullie VR Apparatuur is daarom veilig gesteld zodat jullie gerustgesteld bij ons kunnen spelen!’ belooft het Nederlandse bedrijf.

Het Vlaamse The Park van Telenet benadrukt dat zijn arcades ‘coronaproof’ zijn en geeft toelichting in een online video (zie onder).

In Nederland blijft Nexxt VR daartentegen gesloten tot lente 2021. Gamen op anderhalve meter afstand is volgens het bedrijf zo goed als onmogelijk.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

ps5 vr

Nu nog wel (of alweer) maar dat gaat echt wel veranderen. Om spelcomputers te verbeteren moeten er nieuwe technologien worden gebruikt. We kunnen in de toekomst niet alleen maar gamen vanuit een lui stoel met een tv. Het moet realistischer worden en dat doet een VR-bril. Ik denk dat Sony nog wel wat in petto heeft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond