Deel dit artikel
-

Marktplaats koopt delen QXL Ricardo

update Marktplaats.nl breidt uit naar Spanje en Duitsland en heeft hiervoor in die landen QXL.es en Ricardo.de overgenomen. Nog dit jaar verwacht Marktplaats ook actief te worden in Engeland, Canada en Turkije.

De naam die Marktplaats.nl heeft gekozen voor zijn buitenlandse activiteiten is Intoko.com , met een vertaling naar de Duitse en Spaanse markt via Intoko.de en Intoko-es.com. Sitemager Frank Crébas van Marktplaats.nl: "Het is een naam die in meerdere landen geen negatieve associatie oproept en we konden in veel landen de domeinnaam ervoor registeren." In Spanje wordt Intoko ook actief op het .es-domein, nadat daarvoor de laatste administratieve hobbel genomen is.

Marktplaats.nl zegt voor "een vliegende start" voor Intoko.com te zorgen met de overname van de Spaanse en Duitse activiteiten van QXL Ricardo. "In Duitsland kon Ricardo.de de concurrentie met veilingstie eBay niet aan. In Spanje kon QXL.es niet opboksen tegen de internetedities van de kranten."

Crébas: "We leasen nu de domeinnamen QXL.es en Ricardo.de van ze voor een periode van vier jaar. Bezoekers worden vanaf 17 november doorgesluisd naar Intoko." Crébas zegt dat er "enkele tonnen" betaald is voor het contract.

Volgens Marktplaats voorziet Intoko.com in een grotere behoefte dan alleen een veilingsite, omdat er ook 'gezocht-advertenties' geplaatst kunnen worden. "Intoko.com is meer dan een handelsgemeenschap. Men kan er ook contact maken, advies vragen, werk zoeken en gedichten en gedachten plaatsen of lezen."

Het plaatsen van advertenties op Intoko.com is in Duitsland en Spanje voorlopig gratis. "We willen eerst volume opbouwen", zegt Crébas. Daarna zal hetzelfde model gebruikt worden als nu ook in Nederland actief is, waarbij voor aangeboden goederen van boven de 200 euro een advertentietarief wordt gevraagd van 6 euro.

Marktplaats.nl en Intoko.com zijn dochterondernemingen van Het GOED, een keten van kringloopwinkels. Marktplaats.nl telt 65 medewerkers en zegt over geheel 2003 een nettowinst te verwachten van 3 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond