Deel dit artikel
-

Marktplaats start lokale flash sales à la Groupon

Marktplaats.nl brengt binnenkort een lokale component aan in zijn Aanbieding van de Dag. Daarmee kunnen fysieke retailers uit kleine en grote plaatsen nieuwe klanten naar de winkel lokken.

De exacte lanceringsdatum is nog niet bekend, maar Marktplaats meldt sinds kort op zijn site dat het behalve nationale ook regionale en lokale kortingsacties voor derden wil houden. Daarmee wordt het een lokale concurrent voor Googles blauwtje Groupon en Telegraaf-participatie Groupdeal.

Winkeliers krijgen hiermee toegang tot het online bereik van 43 procent van de Ebay-dochter.

Consumenten wordt op de voorpagina van de handelssite de gelegenheid geboden zich in te schrijven voor e-mails met kortingen van derden. Daarbij kunnen ze aangeven in welke van 46 voorgeselecteerde steden ze wonen. Binnen afzienbare tijd gaat Marktplaats lokale differentiatie faciliteren voor winkeliers die meer verkeer in hun winkels zoeken.

Sinds het begin van 2011 exploiteert Marktplaats.nl de dienst Aanbieding van de Dag. Dat komt voort uit een proef die het met ShopVIP deed, maar nu zelfstandig in aangepaste vorm voortzet.

Bedrijven kunnen consumenten laten benaderen per e-mail wanneer ze een aanbieding hebben met 50 procent korting of meer. In de afgelopen weken konden consumenten tegen forse korting in een Ferrari rijden of een proefles in een vliegtuig nemen. Hema is de eerste nationale adverteerder die nu een flash sale houdt via Marktplaats’ Aanbieding van de Dag. Hema hield gisteren en vandaag een actie waarbij klanten een fotoalbum kunnen laten maken tegen 59 procent korting.

Marktplaats vangt een commissie over de extra gerealiseerde omzet van de retailers.

Het is niet bekend of bij de lokale en regionale kortingsacties een drempel of plafond voor inschrijving zal worden gehanteerd. Bij sites als Groupon gebeurt dat wel. Daar moet eerst een minimum aantal consumenten zich aan de kortingsactie committeren voordat deze daadwerkelijk van kracht wordt.

Foto: Lomo-Cam (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Jochem Vroom

Leuk om de nieuwtjes van Marktplaats te volgen! Het is altijd weer spannend hoe lang de nieuwste 'innovaties' het vol gaan houden 🙂

Sander Berg

Ik denk dat de lokale aanbiedingen markt nu wel vol zit. Overigens vraag ik me af of Marktplaats er serieus mee bezig is. Op dagaanbieding overzichten zie ik ze niet staan (bijv. http://www.webkoop.nl http://www.dagaanbieding.com http://www.dag-aanbieding.nl enz) Wel Groupon en GroupDeal namelijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond