Deel dit artikel
-

Marktplaats voor leasecontracten gestart

Wie een lease-auto ongebruikt op de parkeerplaats heeft staan of voor korte tijd een lease-auto nodig heeft kan nu ook terecht bij de nieuw gestarte marktplaats LeaseTrader.nl. Daar worden contracten verhandeld. Volgens de oprichter zal deze markt snel groeien.

Oprichter van het in Haarlem gevestigde LeaseTrader.nl is Wilbert Philippo, voorheen actief binnen product – en salesmanagement. "Vanuit die achtergrond wist ik wat voor 'gedonder' een lease-contract kan opleveren."

De grote leasemaatschappijen bieden contracten aan met een vaste en lange looptijd. Wie voor kortere tijd een auto wil of juist tussentijds zijn auto kwijt wil is toch gebonden aan een langere contractperiode. "Gemiddeld kost het 700 euro per maand wanneer een auto stil staat op de parkeerplaats en wie een contract wil afkopen is gemiddeld 3200 euro kwijt", zegt Philippo.

Met LeaseTrader.nl richt Philippo zich op de groep bedrijven die een contract wil verkopen of er juist een voor kortere tijd wil overnemen van een ander bedrijf. Dat is een groeiende markt, voorspelt Philippo. "De afzetmarkt voor leasemaatschappijen krimpt en er komen juist meer auto's bij deze maatschappijen terug, van bedrijven die bijvoorbeeld failliet zijn gegaan." Hij schat dat het inmiddels gaat om "enkele tienduizenden auto's op jaarbasis".

Sinds enkele maanden loopt Philippo de deur plat bij de grote aanbieders in leasecontracten. Tot een overeenkomst heeft het nog niet geleid, LeaseTrader werkt met enkele andere aanbieders waaronder bemiddelingsbureau LeaseTrading. Toch zijn op de site al de namen van enkele mogelijke grote partners aangebracht, zoals SNS Autolease, Avis Fleet Services en ING Car Lease. Dat lijkt wat voorbarig, maar volgens Philippo hebben de partijen er "geen bezwaar" tegen. "Er wordt ook nergens gemeld dat we partners zijn. Het zijn slechts banners."

Enige huivering tegenover samenwerking met LeaseTrader.nl lieten de leasemaatschappijen wel merken, aldus Philippo. "Men redeneerde dat wanneer ze klanten zouden doorverwijzen deze klanten ook het aanbod van de concurrent zouden zien. Ik heb toen uitgelegd dat omgekeerd ook hetzelfde geldt." Enkele leasemaatschappijen hebben al wel op de eigen sites een dergelijke marktplaats geopend, maar volgens Philippo zullen ze ook snel een overeenkomst sluiten met LeaseTrader.nl. "De markt verandert, dat erkennen zij ook. Ik denk dat ze over niet al te lange tijd mee zullen gaan."

Philippo heeft sinds begin dit jaar LeaseTrader.nl opgezet, hij is er voltijds mee bezig. Inkomsten verwerft het eenmansbedrijf uit het vragen van commissie voor het aanbieden van een auto. Het zoeken van een auto is gratis, ook het leggen van contact met de aanbieder is kosteloos. Degene die een auto wil aanbieden betaalt een bedrag van tussen de 99 en 145 euro.

Deel dit bericht

3 Reacties

Leaserijder

Wat een goed idee, zeg. Volgend jaar word ik zeker klant. Want dan heb ik voor korte termijn een leasewagen nodig. Misschien zelfs twee. Ik ken genoeg bedrijven waar de leasewagens op de parkeerplaatsen al maanden stil staan, wachtende op betere tijden en nieuwe berijders. Philippo moet ook leasemaatschappijen zijn expertise aanbieden om de marktplaatsen op hun websites ook te beheren. Dan hoeven ze niet bang te zijn tussen de concurrenten te zitten.

Joris Schouten

Inderdaard een leuk idee, maar niet nieuw en zeker niet de eerste. {Leaseaanbod.nl; http://www.leaseaanbod.nl } is online sinds 12 augustus 2002. LeaseAanbod.nl is onbeperkt gratis tot 1 november 2002, daarna is de prijs per leasecontract 99 euro excl. btw. Aanbieders kunnen na registratie geheel op eigen kracht contracten opvoeren, daarvoor is geen tussenkomst van webmasters nodig. Geintresseerden kunnen geheel gratis via de webbrowser zoeken, selecteren en reageren.

Joost Braker

Leuk idee, er zijn ook andere opties zoals het leasen van een jong gebruikte auto. Door middel van het leasen van een jong gebruikte auto daalt de maandlast enorm en heb je een korte looptijd. Deze optie heb ik gezien bij http://www.lease4less.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond