Deel dit artikel
-

Marktstudie naar grote techbedrijven op de Nederlandse betaalmarkt

ACM start op verzoek van de minister van Financiën een marktstudie naar de activiteiten van grote technologiebedrijven (Big Tech) op de Nederlandse betaalmarkt, zoals Apple, Google, Amazon en Facebook. Ook wordt gekeken of Chinese bedrijven als Tencent en Alibaba plannen hebben om actief te worden op de Nederlandse of Europese betaalmarkt.

De toezichthouder ziet kansen voor innovatie en concurrentie op de betaalmarkt. Er zijn van oudsher weinig actieve partijen op de betaalmarkt (met name de grote banken) en er was dus beperkte concurrentie. De invoering van de Europese regels voor toegang tot betalingsgegevens, PSD2, maakt meer concurrentie en innovatie in het betalingsverkeer mogelijk. Toetreding van grote techbedrijven zou mogelijk kunnen helpen om concurrentie en innovatie op de betaalmarkt te verbeteren.

Begin 2020 zal ACM een enquête sturen naar onder andere grote internetbedrijven, fintechs en banken. De ACM wil halverwege 2020 inzicht bieden in de huidige en toekomstige activiteiten van de Big Techs op de betaalmarkt.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond