Deel dit artikel
-

M-commerce snel naar 1,5 miljard euro

De mobiele omzet van Nederlandse webwinkels groeit tot 1,5 miljard in 2015, een verdrievoudiging ten opzichte van nu.

Dat blijkt uit een peiling van PayPal, dat internatoinaal een van de voortrekkers is met ontwikkelingen in mobiel betalen.

Uit een rondvraag komt naar voren dat ‘mobiel shoppen’ komende jaren enorme sprongen gaat maken. In Nederland zijn iets meer dan vier miljoen tablets in omloop. Naarmate webwinkels hun sites, apps en kassasystemen optimaliseren voor mobiele dragers zullen die tablets ook meer voor aankopen worden gebruikt.

De e-commerceomzet in Nederland neemt komende jaren toe tot 13 miljard euro. Dat is een groei van dertg procent ten opzichte van dit jaar. Zo’n tien procent daarvan, anderhalf miljard, zal worden gegenereerd via mobiele dragers. Dat zijn tablets en telefoons, al geeft de consument steeds nadrukkelijker de winkelvoorkeur voor platte computers.

“Op dit moment heeft de reisbranche het grootste aandeel op de online markt. De groei ligt daarentegen juist ligt bij ‘eten en drinken’. De weinige Nederlandse consumenten die online winkelen (nog) vermijden, verklaren hun gedrag door te zeggen dat ze liever ‘in-store’ winkelen (72 procent), dat ze liever niet op hun bestelling willen wachten (38 procent), bang zijn voor extra kosten (15 procent) of ze vertrouwen het doen van online betalingen niet (13 procent).”

Foto: Alan Cleaver (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen

Wanneer stoppen we om tablets onder de noemer mobiel te scharen. Een laptop die we overal naar toe nemen en op het terras kunnen gebruiken, noemen we toch ook geen mobiel.

Maurice

I couldn’t agree more! Ik vrees echter dat zolang smartphones qua conversie minder mooie getallen opleveren “men” blijft grijpen naar een samenvoeging van de twee. Compleet onjuist wat mij betreft. Iedereen die eens goed in de data duikt kan zien dat tablets veel meer overeenkomsten vertonen met desktops dan met tablets (binnen online shopping)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond