Deel dit artikel
-

‘Amerikaanse m-commerce in stroomversnelling’

Steeds meer consumenten kopen op smartphones, zo blijkt uit cijfers van Branding Brand. Achttien van zijn grootste klanten zagen het bezoekersverkeer met 84 procent toenemen. De iPhone domineert.

Vergeleken met een jaar terug is de omzet die voortkwam uit het gebruik van mobiele telefoon voor deze (Amerikaanse) klanten met 116 procent gestegen naar 11,9 miljoen dollar. Het gaat om uiteenlopende producten: kleding, gezondheid, beauty en huishoudelijke artikelen. Er lijkt dus sprake van een trendbreuk, want voorheen werd de smartphone wel gebruikt voor oriëntatie, maar werd er gekocht op de desktop.

CEO Chris Mason van Branding Brand denkt dat snellere toegang tot het web en ‘betere browsers’ de belangrijkste oorzaak zijn van de verkoopexplosie. Winkelen op BlackBerry’s zonder JavaScript is nu eenmaal niet zo simpel, zegt Mason tegen Internet Retailer. Daar komt bij dat voor veel Amerikanen smartphones de manier zijn om het internet te verkennen. Dat apparaat dragen we nu eenmaal altijd bij ons. Daarnaast zijn veel sites nu eindelijk geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

In april kwam nog altijd 63 procent van de bezoeken van een iPhone, en 36 procent van een Androidtoestel. Andere toestellen spelen nauwelijks een rol.

Meer trends weten? Emerce organiseert op 22 mei Mobile Convention in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ton

En hoe zit het met de “kleinere” webshops? Verkopen die ook al een aanzienlijk deel via de smartphone? Dat is net zo interessant zijn om te weten, omdat dit onderzoek eigenlijk alleen maar rekening houdt met de 18 grootste klanten van Branding Brand. Een klein deel dus van het totale aanbod, overigens wel met een groot deel van de totale omzet.

Jeroen

Er wordt al meerdere jaren gesproken over de opkomst van mobiele verkopen, maar tot dusver is deze groei minder groot dan verwacht. Zeker bij grote aankopen verwacht ik dat mensen toch de desktop pakken (of eventueel een tablet) om een beter beeld te krijgen van het product. Als ik naar onze eigen webshop kijk dan zie ik wel een behoorlijk aantal bestellingen via tablets binnenkomen, maar mobiel blijft toch nog behoorlijk achter.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond