Deel dit artikel
-

Mediahuis verhoogt bod op Telegraaf Media Groep

Mediahuis en VP Exploitatie verhogen hun bod op TMG een dag nadat John de Mol in de Telegraaf heeft gezegd dat hij eigenaar van de uitgever wil worden om ‘een Nederlands mediabedrijf te bouwen’.

Mediahuis en VP Exploitatie bieden 5,90 euro per aandeel, een premie van 70 procent ten opzichte van de slotkoers van 13 december 2016, toen beide bedrijven hun intenties bekend maakten.

Mediahuis heeft het aandelenbelang van 6,7 procent dat Navitas B.V. houdt in TMG inmiddels overgenomen voor een prijs van 5,90 euro per aandeel. Het bod is daarmee even hoog als dat van De Mol. Eerder bood Mediahuis 5,25 euro per aandeel.

Met de belangen van VP Exploitatie, Delta Lloyd Levensverzekeringen en Navitas hebben Mediahuis en VP Exploitatie zekerheid over bijna 60 procent van de aandelen in TMG, waarbij geldt dat de aandelen van Delta Lloyd direct zullen worden geleverd op het moment dat Mediahuis en VP Exploitatie het bod uitbrengen.

De Mol zal vermoedelijk niet opgeven. Hij vergrootte in januari zijn belang in TMG van 18,4 procent naar 20,15 procent.

‘Ik heb in het verleden een aantal keren pogingen gedaan om in dit land een mediabedrijf op te zetten,’ zegt De Mol in De Telegraaf. ‘De oude media, waaronder kranten en tv, moeten een enorme omslag gaan maken om het te gaan redden tegenover nieuwe media die een grote voorsprong hebben.’

Het boekenonderzoek rechtvaardigt geen hogere indicatieve prijs, zegt Gert Ysebaert, CEO van Mediahuis. ‘Dit is een prijs die ook recht doet aan onze intentie om nu snel tot een afronding te komen samen met management en commissarissen van TMG. Wij willen ook graag om de tafel met Talpa Holding, zodat er goed overleg kan plaatsvinden over de bestaande en toekomstige relaties tussen Talpa en TMG. Bovenal is het in het belang van journalisten en andere medewerkers, maar ook van de vele nieuwsconsumenten die TMG bedient, dat er nu snel duidelijkheid en stabiliteit binnen TMG komt.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond