Deel dit artikel
-

MediaMarkt stopt met afnemen vingerafdrukken van werknemers

MediaMarkt gaat stoppen met het afnemen van vingerafdrukken van zijn medewerkers na hevige kritiek. Alleen met een scan komen ze op bepaalde plekken in het bedrijf.

‘We hebben het hier over de MediaMarkt, niet over een kerncentrale of het hoofdkwartier van de geheime dienst’, schamperde Onur Erdem, bestuurder van FNV Handel.

Volgens de FNV ontbrak de noodzaak voor deze vergaande inbreuk op de privacy (persoonlijke sfeer) van de werknemers. Er zijn immers veel makkelijkere manieren om deuren af te sluiten, die niet onnodig hightech zijn en gegevens van mensen verzamelen. Onur Erdem: ‘Komt nog eens bij dat MediaMarkt helemaal niet zegt wat ze verder doen met de gegevens of met wie ze deze delen. Kortom: hier moet snel een einde aan komen.’

MediaMarkt werkt naar eigen zeggen aan een traject voor het uitfaseren van vingerafdrukscans.

De FNV wil nog meer problemen aankaarten die spelen bij MediaMarkt, zoals de gebrekkige communicatie van het bedrijf richting zijn werknemers. Die krijgen amper toegang tot hun loonstroken. Verder ook geen inzicht in de min-uren die ze hebben opgebouwd tijdens de coronacrisis. Deze niet-gewerkte uren moeten medewerkers later inhalen van MediaMarkt, maar controleren hoeveel het er zijn, kunnen zij niet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond