Deel dit artikel
-

Mediamarkt vraagt overheidssteun in Duitsland

De Duitse German electronicaretailer Ceconomy is in gesprek met de Duitse overheid over een financieel steunpakket van twee miljard euro. Het moederbedrijf van Mediamarkt en Saturn bevestigt de gesprekken.

De winkelketen heeft te kampen met de financiële gevolgen van de coronacrisis. In de Duitstalige landen moest het zijn winkels sluiten en juist op die markten leunt het bedrijf zwaar online bestellen, offline ophalen. In Nederland werkt Mediamarkt met aangepaste openingstijden. Voor de gesloten winkels wil het concern geen huur betalen.

Aan persbureau Bloomberg bevestigt Ceconomy dat het met de overheid praat over financiële steun. De exacte vorm daarvan staat nog niet vast, maar er wordt gesproken over leningen een ontwikkelingsbank KfW en van lokale, commerciële banken.

De koers van het aandeel van Ceconomy is afgelopen maand met ruim de helft afgenomen en ten opzichte van maart 2019 met ruim tweederde gedaald tot nu 1,89 euro. Het concern wordt gewaardeerd op rond de zevenhonderd miljoen euro.

In Duitsland dreigen meer bedrijven om te vallen. Moderetailer Esprit voor zijn Duitse tak surseance van betaling gekregen. Warenhuis Galeria Karstadt Kaufhof vraagt de Duitse overheid om staatssteun. TUI heeft het al gekregen.

Foto: Marja van Bochove (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond