Deel dit artikel
-

MediaMarkt zet deuren webwinkel op een kiertje

MediaMarkt is voorzichtig begonnen met de uitrol van de e-commerceplannen. De webwinkel van de electronicagigant start met de verkoop van mobiele telefoons.

Bij Media Saturn, moederbedrijf van de elektronicaketens Media Markt en Saturn, was men niet direct bereikbaar voor commentaar. Channelworld weet te melden dat de nieuwe webwinkel een pilot is.

Het van oorsprong Duitse Media Saturn beloofde eerder nog eind dit jaar een volledige webwinkel in Nederland en Oostenrijk te openen. De retailwinkels worden actief betrokken. Eerder kwamen de fysieke winkels nog in opstand tegen een dergelijk initiatief.

Voor het nieuwe initiatief om mobiele telefoons te verkopen heeft Media Markt een partnership gesloten met KPN. Bij de modellen die te koop worden aangeboden worden abonnementen van KPN, Telfort en Hi verkocht.

Op het gebied van webwinkelen is Media Markt een kleine speler in Nederland. Het bedrijf verkoopt enkel cartridges en telecomabonnementen via zijn site. Daarvoor werkt het samen met derde partijen.

Deel dit bericht

4 Reacties

daniel markus

Het wordt tijd. Vreemd toch dat zo'n organisatie niet snel de gelederen kan sluiten met de offline retailers. Er zijn genoeg best practices bekend over het bevredigend oplossen van dit kanaalconflict.  In de VS heb je bijvoorbeeld HomeDepot. Zij vergoeden iedere retailer uit de regio van een klant. Daar propageren de retailers dus de online verkopen. Bovendien kiezen veel online shoppers voor afhalen in de winkels. Hierdoor ontstaan goede mogelijkheden voor cross channel cross en upsell mogelijkheden. Ik begrijp niet waarom MediaMarkt niet een beetje vaart maakt. En evenmin begrijp ik de bouwmarkten. Straks komt zo'n Home Depot naar NL.

Roel van Alebeek

@Daniel – Helemaal mee eens. Slim van KPN om te investeren in goede eCommerce software (Intershop) waarmee dit soort shop-in-shop initiatieven uitgerold kunnen worden.Misschien is deze gefaseerde aanpak ook een idee voor bouwmarkten. Want die lopen ook hopeloos achter.

Rik

Niet vreemd dat het zo lang duurt.Mediamarkt presenteert zich als prijsvechter maar is in werkelijkheid een vrij dure winkel. De realiteit leert dat er gewoon nog heel veel te verdienen valt met intransparantie en offline verkoop.

Janus

@Roel van Alebeek  De 'motor' HI shop is geen intershop. Dit is van TIE/ Mambofive. De website van Mediamarkt werkt /is hetzelfde. Dit kun je zien aan de URL wanneer je op een product klikt:  http://gsm.mediamarkt.nl/mmarkt/mcsmambo.p  Zij schijnen gespecialiseerd te zijn in telefonie webshops. In hun portfolio kom je meer telecom tegen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond