Deel dit artikel
-

Meer dan 100 miljoen Flickr-foto’s met GPS-data

Slechts een fractie van de Flickr-gebruikers geeft op de site aan wáár foto’s zijn gemaakt. De Yahoo-dochter meldt dat de teller voor het aantal foto’s met GPS-data afgelopen dagen over de 100 miljoen ging.

Circa 3 procent van alle foto’s op de fotosite bevat locatie-informatie. Volgens eigen opgave staan er immers meer dan 3 miljard foto’s op de internationaal veelgebruikte site. Met de opkomst van slimme mobieltjes en fototoestellen met ingebouwde GPS-chips lijkt daar toch verandering in te komen.

Rev Dann Cat schrijft op het bedrijfsblog dat er in de afgelopen 2,5 jaar evenveel met GPS-data wordt ingezonden als het totaal aantal foto’s dat Flickr in de eerste twee jaar van zijn bestaan verwerkte. Exacte aantallen noemt hij niet.

Een mogelijk indicator is het feit dat de iPhone de nummer 5 populairste camera op de fotosite is. iPhones hebben ingebouwde locatiechips en gebruiker hangen de GPS-data met een klik op de knop aan hun foto’s. Nieuwe telefoons van Nokia en HTC, waaronder de G1, en camera’s van Nikon en Canon bevatten eveneens dit soort locatiechips.

Softwarebouwers gebruiken Flickr-foto’s met locatie-informatie om, bijvoorbeeld, digitale landkaarten te maken waarop met behulp van de ingeladen foto’s is te zien hoe een bepaalde omgeving er uit ziet. De Flickr API, de basistechniek voor dit soort diensten, behoort tot de populairste bouwstenen in zijn soort.  

Foto: kevcyn (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond