Deel dit artikel
-

Meer huishoudens combineren vaste met mobiele diensten

Meer huishoudens in Nederland combineren vaste met mobiele diensten bij dezelfde aanbieder. Dat blijkt uit een rapport van marktonderzoeksbureau Telecompaper.

In het derde kwartaal was een dergelijke combinatie van vaste telefonie, tv en internet met mobiele telefonie al goed voor 40 procent van de totale multiplay-omzet. De groei wordt vooral veroorzaakt door fusiebedrijf VodafoneZiggo, dat sinds het eerste kwartaal van 2017 ook vast-mobiel aanbiedt.

In totaal bedraagt de omzet uit multiplay-diensten in Nederland in het derde kwartaal van 2017 1,13 miljard euro. De omzetgroei in multiplay werd mede veroorzaakt door prijsverhogingen bij Ziggo en KPN en haar merken voor de dual-play en triple play pakketten.

Op de zogenoemde quad play-deelmarkt is KPN – mede dankzij de vroege lancering van haar vast-mobiel aanbod KPN Een – nog altijd de grootste aanbieder in volume, met 60 procent van de aansluitingen. VodafoneZiggo wist haar marktaandeel wel met 4 procentpunten te vergroten naar 37,4 procent in het derde kwartaal. Bij de omzet in quad play is de groei in aandeel van VodafoneZiggo vrij spectaculair: van 22 procent naar bijna 34 procent. KPN is ook hier nog steeds de grootste met bijna 64 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond