Deel dit artikel
-

Merk Wanadoo verdwijnt nog vóór juli

De naam van internetprovider Wanadoo verdwijnt nog voor het einde van deze maand. De provider gaat, niet onverwacht, Orange Nederland Breedband heten. Voor eind 2006 komen de eerste gezamenlijke vaste en mobiele telecom- en internetproducten onder de Orange-vlag op de Nederlandse markt, mogelijk een gecombineerde wifi- annex GSM-telefoon.

Op 27 juni aanstaande presenteren de Nederlandse filialen van Orange en Wanadoo in Rotterdam hun nieuwe merkenbeleid en doen enkele productaankondigingen. De eerste details blijken nu reeds uit de site WanadoowordtOrange.nl. Het merk Wanadoo verdwijnt. France Telecom besloot een jaar geleden tot de merkharmonisering van Wanadoo en Equant onder de Orange-noemer.

In Engeland en Frankrijk vonden de naamswijzigingen reeds op 1 juni plaats. De sites Wanadoo.co.uk en -.fr verwijzen door naar Orange-sites. Bezoekers van zakelijke sites worden reeds doorverwezen naar Orange-business.com.

In de financiële rapportages wordt reeds sinds vorig jaar naar Wanadoo en Orange verwezen met 'Orange Home' en 'Orange Personal'.

Moederbedrijf France Telecom zegt met de naamswijziging onder één noemer zowel telefonie-, internet- en televisiediensten te bieden. Televisiediensten gaat Orange in Nederland niet eerder dan begin 2007 leveren, zo bleek uit eerdere berichtgeving van deze uitgave.

In Nederland voegen de internetprovider en de mobiele aanbieder hun kantoren in respectievelijk Amsterdam en Den Haag vooralsnog niet samen. De versmelting lijkt vooral een cosmetische.

Volgens de woordvoerster van Orange Nederland komen er nog dit jaar gezamenlijke Orange- en Wanadoo-producten op de markt. Nu worden er reeds Wanadoo-abonnementen verkocht in de Orange-winkels. De samenwerking zal zich verdiepen.

In Frankrijk, bijvoorbeeld, komt in september de telefoon Unik op de markt. Unik is een mobiele telefoon die werkt via zowel wifi als GSM. Wifi-bellen werkt enkel als men Wanadoo ADSL heeft in combinatie met Livebox, een draadloos modem. Het toestel is in Frankrijk verkrijgbaar vanaf 99 euro. Er kunnen maximaal 3 toestellen simultaan bellen via wifi in een huishouden. Een maandabonnement gaat tussen de 10 en 15 euro kosten.

De woordvoerster wilde geen details geven over aanstaande Nederlandse productlanceringen.

Orange heeft in Nederland 2 miljoen klanten. Wanadoo heeft een half miljoen breedbandklanten, van wie een vijfde een Livebox heeft. Hoeveel overlap er tussen die twee bestanden zit, is niet bekend.

Deel dit bericht

1 Reactie

t stellt

fijn dat ze dat gaan doen,maar meestal zit er een duurder prijskaartje aan vast ,ik wacht nog even af,en als het inderdaad duuder wordt dan stap ik over naar een ander provider

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond