Deel dit artikel
-

Micazu laat huiseigenaren meedelen in opbrengsten cross selling

Micazu, een online marktplaats voor vakantiehuizen, laat de huiseigenaren meedelen in de opbrengsten wanneer er extra’s worden verkocht bij het huren van een vakantiehuis, zoals bijvoorbeeld autoverhuur, ook wel cross selling genoemd. (meer…)

Deel dit bericht

9 Reacties

D. van der Meijden

het verdienmodel van micazu is blijkbaar gebaseerd op dubbeltjes- en kwartjeswerk. leuk verhaal maar zoals altijd gebakken lucht

Martin van Kranenburg

Geachte D. van der Meijden. Het businessmodel is zeker geen dubbeltjes en kwartjes werk maar nog steeds harde euro’s. Er zijn twee abonnementsvormen eentje van 99,- euro per jaar (en dan 10 euro per boeking) of een van 149,- euro per jaar. Daarnaast kunnen verhuurders uitbreiden met een aantal services, zoals het adverteren op de homepage, een advertentie op de lastminute pagina, of bovenaan een land of streek. Met de komst van deze nieuwe affiliate constructie waarbij we samen met de eigenaren verdienen op autohuur en hotels komen we met een nieuwe inkomstenbron die interessant is voor zowel eigenaren als voor Micazu.nl. Voor een autohuur betalen we gemiddeld zo’n 20 euro terug aan een eigenaar als er via zijn site geboekt wordt. Bij Booking.com gaat het om enkele euro’s per boeking afhankelijk van de verblijfsduur. Veel verhuurders maken ook prive gebruik van deze diensten, dus ook op hun eigen reizen kunnen ze verdienen.

T.Geerts

Mooi initiatief Martin!, ik kende ’t nog niet, maar ga ’t zeker bekijken. Lof voor je ondernemersinzicht. Hoe meer comfort mogelijkheden in het buitenland, des te beter.

Frits

Ik hoe Micazu zich wil gaan onderscheiden van Wimdu?
Wimdu blinkt namelijk in alle gevallen uit. Veel overzichtelijker, veel groter bereik, meer keuze aan woningen en gratis!

Martin van Kranenburg

Beste T. Geerts, dank voor je reactie, erg leuk om te horen.

Beste Frits, Wimdu is een toch een ander concept. Veel meer gefocust op het verblijf van een appartement in steden en veel meer op jongeren gericht. Het lijkt meer een web 2.0 versie van couchsurfing. Kijk ook maar eens op http://www.wimdu.nl/howitworks

Verder ben ik het helemaal met eens dat het een mooie site is. Mag ook wel als er 50 miljoen in geïnvesteerd wordt : -) ! En dan even wat eigen promotie dan maar, persoonlijk vind ik dat Micazu.nl qua functionaliteit niet onderdoet, we hebben in februari niet voor niets de Thuiswinkel Awards gewonnen en we zijn tweede geworden voor de Usability Award na Zoover. En hier zijn wij dan weer trots op.

Overigens Wimdu is niet gratis. Je kan onderstaande op de site ook lezen “Wimdu ontvangt alleen een service-commissie van 3% in het geval van een succesvolle boeking.”

Frits

@Martin, klopt Wimdu is niet gratis. Maar wel als je geen klanten krijgt. Ik vind zelf de traditionele business modellen achterhaald. Marktplaats.nl, Micazu.nl en nog duidezenden anderen blijven maar steken. Terwijl de advertising wereld dit al jaren inziet komt het toch maar niet over op dit soort concepten. Betalen voor wat je krijgt en niet vooraf een betaling doen voor iets waarvan je niet zeker weet of je er wat voor krijgt. CPC, CPL of zelf CPS zijn de modellen waar ik als (mogelijke) gebruiker warm van wordt. Doe ik iets niet goed, heb ik een lelijk huis of is m’n vraagprijs te hoog dan hoef ik niet onnodig te betalen.

Leuk van die prijzen, gefeliciteerd.

Martin van Kranenburg

Beste Frits,

Dank voor je felicitatie. Nog even terugkomend op je “gratis” businessmodel. We hebben dit in het verleden in de praktijk getest en met gratis trek je ook veel verhuurders die snel even een advertentie in elkaar zetten (zonder gevoel, passie) het geeft ook een hoop vervuiling in de kwaliteit van het aanbod. En de kwaliteit is weer nodig om van een bezoeker een boeker te maken.

In vergelijking met de huidige verhuurmaatschappijen die 20% tot 30% van de verhuurprijs vragen is 99,- euro en 10 euro per boeking geen groot bedrag.

Wat wij zien is dat er drie elementen van belang zijn: prijs, locatie en presentatie. As die elementen kloppen kan je succesvol verhuren.

Met de nieuwe mogelijkheid van bijverkoop komen we nu in de situatie dat eigenaren die hier succesvol gebruik van maken (5 keer een auto verhuren is in de regel al voldoende) die hoeven niet eens meer een abonnement te betalen maar krijgen geld toe. Dat noem ik pas een leuk businessmodel 🙂

Maarten

Beste Martin,
Mooi concept, goede site. Raakt volgens mij de juiste snaar. De juiste mensen lijken elkaar hier te kunnen vinden.

@ Frits… Ik denk niet dat het zinvol is om Wimdu en Micazu met elkaar te vergelijken. Totaal ander product voor een andere doelgroep.

Enfin, succes Martin en collega’s.

Peter Verstappen

Beste heer Kranenburg,
Micazu is niet objectief meer. Als er negatieve reacties geplaatst worden kan de verhuurder deze na plaatsing gelijk verwijderen. Dat is in uw belang want geld is geld en als de verhuurder niet tevreden is over uw website loopt u inkomsten mis. De objectieve beoordelingen zoals deze bij D Tours mogelijk waren zijn voorbij. Maar er zal voor uw bedrijf wel een fors bedrag mee gemoeid zijn deze site over te nemen. Kansloze missie want objectiviteit ontbreekt nu volledig omdat u de eigenaren de mogelijkheid biedt minder positieve reacties na plaatsing gelijk te verwijderen. Wij gaan in elk geval onze vrienden die we altijd op deze site geattendeerd hebben direct waarschuwen hier vooral geen gebruik meer van te maken. Daarbij zal ik daar waar mogelijk het onbetrouwbare van uw site verkondigen. Wij hebben omdat we dat al jaren doen na het lezen van de beoordeling op uw website een vakantie geboekt. Er stond slechts één beoordeling op, maar gezien het vertrouwen dat we in Micazu hadden hebben we villa Poblets in Spanje aan de Costa Blanca geboekt. Vies, smerig, beschimmelde houten snijborden en kakkerlakken omdat er niet goed schoongemaakt was door de beheerder. Tuinmeubilair dat waarschijnlijk van de rommelmarkt afkwam maar niet geschikt was om 14 dagen op te zitten. Alleen maar ellende. Deze site zou onder de vleugels van D Tours niet meer zichtbaar zijn. Bijna niets van wat op de site staat klopt. Mijn teleurstelling is enorm en ik zal uw site via alle mogelijke manieren proberen te boycotten, zodat mensen wel een verblijf in het buitenland kunnen boeken die voldoet aan hetgeen ze verwachten te krijgen. En kom a.u.b. niet met de reactie dat er geboekt wordt bij een particulier verhuurder en dat dit buiten uw verantwoording ligt. U beheert deze site en u geeft de verhuurder de gelegenheid om een negatieve reactie te verwijderen, direct nadat deze geplaatst is zoals dat in ons geval gebeurde.
Dat is wel uw verantwoording en u onthoudt bezoekers van uw site hiermee de informatie die wel zeer gewenst is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond