Deel dit artikel
-

Microsoft bekritiseert Google en Oracle

Microsoft heeft zijn Worldwide Partner Conference 2008 (WPC) in Houston afgesloten met een verbale aanval op concurrenten Google en Oracle.

Op de partnerconferenties van Microsoft in de voorgaande jaren werd de concurrentie nooit echt bij naam genoemd. Maar dit jaar opende Kevin Turner, coo van Microsoft, de aanval op Google en Oracle. Volgens Turner heeft Microsoft op het gebied van zakelijke applicaties een veel groter marktaandeel dan Google. Daarnaast heeft Google geen goed channelprogramma, vindt Turner. Allison Watson, corporate vice president van Microsofts Worldwide Partner Group, deed er een schepje bovenop, met een rapvideo met als titel ‘Saturday’. Ze rapte onder andere: "I roll with Google Maps, know what I’m sayin’? Yo, I’m just playin’. Hey Google, y’know I’m comin’ for you!"

Daarna was Oracle aan de beurt. Turner ‘bedankte’ Oracle voor de recente prijsverhogingen van 15 tot 20 procent. Turner vroeg de Microsoft-partners marktaandeel van Oracle af te pakken, bijvoorbeeld in de markt voor databases.

Eerder sprak Brad Brooks, corporate vice president for Windows Consumer Product Marketing op de WPC harde woorden tegen de concurrenten van Vista. Microsoft zal volgens Brooks ‘luidruchtige concurrenten’, zoals Apple, meer tegenwicht geven. Onder andere met advertentiecampagnes.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond