Deel dit artikel
-

Microsoft browser Spartan gaat Edge heten

De browser Spartan van Microsoft gaat  Microsoft Edge heten. Dat heeft Microsoft vanavond bekend gemaakt op zijn ontwikkelaarsconferentie Build.

Microsoft had al aangekondigd dat het de naam van de browser zou aanpassen. Edge verschijnt deze zomer als onderdeel van Windows 10 en zal niet voor oudere Windows versies beschikbaar zijn.

Edge biedt ondersteuning voor spraakassistent Cortana en (met aanpassingen) bestaande extensies voor Chrome en Firefox. Gebruikers kunnen ook aantekeningen op webpagina’s maken en die delen.

Het opvallendste nieuws voor de aanwezige ontwikkelaars  vanavond was dat Windows 10-gebruikers de mogelijkheid krijgen om zowel Android- als iOS-applicaties te draaien op smartphones en tablets.

De Java- en C++-code die gebruikt wordt voor het maken van een Android-applicatie kan voor Windows worden aangepast. iOS-ontwikkelaars kunnen op hun beurt Objective C-code ‘porten’ naar een universele app voor Windows 10. Ook kan extra functionaliteit worden toegevoegd voor onder meer Live Tiles, Cortana en Xbox Live. Microsoft hoopt zo dat er meer applicaties voor Windows 10 worden ontwikkeld. Gamebouwer King heeft op deze wijze al enkele games ‘vertaald’.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond