Deel dit artikel
-

Microsoft geeft omzetgarantie aan app-ontwikkelaars

Microsoft geeft applicatieontwikkelaars voor het eigen mobiele platform diverse financiële voordelen om de applicatiewinkel voor de Windows Phone 7 (WP7) te bevoorraden. Hiermee hoopt het bedrijf waarschijnlijk op te kunnen boksen tegen concurrent Apple en Google.

Ontwikkelaars van een applicatie voor de bewuste telefoon van Microsoft krijgen gratis tools en testtoestellen. In sommige gevallen is het bedrijf zelfs bereid om een omzetgarantie te geven. Als de applicatie niet verkoopt zoals verwacht, legt Microsoft het verschil bij. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Het besturingssysteem van WP7 is nieuw. Om het op te kunnen nemen tegen de goedgevulde applicatiewinkels van Apple en Google, zal het bedrijf zelf een keur aan applicaties moeten kunnen bieden.

Er is inmiddels een betaversie uit van de ontwikkelaarstool voor de WP7. Hiermee kunnen ontwikkelaars onder meer de applicaties op hun eigen WP7 laten draaien voor een test.

Voor eerdere versies van Microsofts mobiele platform, werden ook dergelijke incentives uitgegeven. Ditmaal wordt er echter een groter budget voor vrijgemaakt.

In Nederland is de WP7 nog niet beschikbaar. Applicaties voor andere mobiele besturingssystemen van Microsoft, werken niet op het besturingssysteem van de WP7.

Apple heeft inmiddels rond de 225.000 applicaties voor de iPhone. Voor Android-toestellen zijn er rond de 65.000 beschikbaar.

Bron foto: Scobleizer (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond