Deel dit artikel
-

Microsoft herstructureert Devices-divisie

Microsoft laat twee topmannen bij de afdeling Entertainment en Devices gaan om deze tak uiteindelijk te herstructureren. Microsoft-baas Steve Balmer zal hiermee meer invloed hebben op consumentenproducten als de Windows Phone.

Robbie Bach en J Allard, twee mannen die aan de wieg stonden van Microsofts Entertainment en Devices-afdeling, vertrekken bij hun werkgever. Deze ontwikkelingen zijn in het kader van een grotere herstructurering. Dat haalt weblog Techflash uit een interne memo van Microsoft.

De reorganisatie binnen het management zal dat deel van Microsoft herstructureren waarmee het het op de consumentenmarkt opneemt tegen grote bedrijven als Google, Apple, Sony en Nintendo.

Ballmer laat in een memo weten na het vertrek van Bach meerdere veranderingen in de organisatie op stapel te hebben om de leeggevallen posities op te vullen. Don Mattrick die de interactieve entertainment-devisie leidt en Andy Lees, die de mobiele communicatie-tak aanstuurt, zullen taken overnemen van de vertrekkende mannen, maar hierbij direct aan Ballmer rapporteren.

Allard, onder meer vernatwoordelijk voor de Xbox, zal aanblijven als adviseur van Microsoft.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond