Deel dit artikel
-

Microsoft en LinkedIn gaan werkzoekenden helpen met trainingen

Microsoft en LinkedIn willen werkzoekenden die tijdens de pandemie hun baan zijn kwijtgeraakt, met trainingsprogramma’s helpen bij het vinden van een baan. Het nieuwe leerplatform heeft een focus op het snel aanleren van een breed scala aan digitale vaardigheden.

De trainingen worden aangeboden via werkinhetvooruitzicht.nl. Microsoft en LinkedIn verwachten met het platform 50.000 mensen aan de juiste actuele trainingsprogramma’s te helpen.

Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat er een mismatch is tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt: er is een groot aantal beschikbare banen waar op dit moment geen talent voor gevonden kan worden, zoals account- en projectmanagers, software-ontwikkelaars en business analisten. Vaardigheden worden steeds belangrijker in het vinden van een passende baan.

Het leertraject vindt plaats op een digitaal platform dat door ITPH Academy (IT PerformanceHouse) speciaal voor dit doel is ontwikkeld. De onafhankelijke opleider verzorgt de ondersteuning en baanbemiddeling die gekoppeld is aan de leerpaden van LinkedIn en Microsoft.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond