Deel dit artikel
-

Cloud groeit flink bij Microsoft, omzet Surface daalt

De cloud was weer een belangrijke omzetmaker bij Microsoft in het eerste kwartaal. De omzet van wat Microsoft de Intelligent Cloud noemt steeg 11 procent naar 6,8 miljard dollar.

De Azure cloud, het belangrijkste cloudproduct van het softwarebedrijf, groeide 93 procent.

Office producten deden het met een omzetgroei van 22 procent naar 8 miljard dollar nog beter. Office cloud voor consumenten steeg zelfs 15 procent. LinkedIn, gekocht voor 26 miljard dollar, droeg dit keer 975 miljoen dollar bij.

Analisten hebben ook voor de komende periode zeer hoge verwachtingen van de cloud. Michael Nemeroff van Credit Suisse verwacht dat de cloudtak van het bedrijf met 50 procent zal groeien tot 2018 en daarna met 30 procent. In die periode nemen de winstmarges toe, zelfs tot 60 procent.

Gaming groeide 4 procent, search 8 procent, maar de Surface producten doet het niet goed meer: de omzet liep met 9 procent terug. Die daling heeft ook invloed gehad op de omzet van Personal Computing (Windows en aanverwante producten). Die daalde naar 8,8 miljard.

De totale omzet bedroeg 22,1 miljard dollar, de winst 4,8 miljard.

Beleggers waren vanavond wel enigszins teleurgesteld in het lager dan verwachte omzetcijfer. Het aandeel ging dan ook zo’n 2 procent onderuit.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond