Deel dit artikel
-

Microsoft verwijdert omstreden toolbar van Ask

Microsoft heeft zoekmachine Ask min of meer persona non grata verklaard. Oudere versies van de al jaren bestaande Ask Toolbar worden door Microsoft voortaan als malware geïdentificeerd en verwijderd.

Ask.com, aanvankelijk bekend onder de naam Ask Jeeves, werd al in 1995 opgericht. Het idee was dat je in gewone taal vragen aan de zoekmachine kon stellen. De laatste jaren is het bedrijf echter onder vuur komen te liggen voor agressieve marketingtactieken, zoals het ongevraagd installeren van een browser toolbar.

Een hoop software-ontwikkelaars krijgen door Ask betaald om de toolbar met hun software mee te leveren. Ask zit bijvoorbeeld zelfs in Java-downloads geïntegreerd.

Microsoft vindt de Toolbar onwenselijk, omdat ook de zoekvoorkeuren in browsers ongevraagd worden gewijzigd. Malware is in de ogen van Microsoft software die ‘ongewenst gedrag’ vertoont. Het bedrijf laat de nieuwste versie van de toolbar overigens ongemoeid. Die voldoet wel aan de eisen.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul Haarman

Dank u Microsoft. Als nu ook Oracle eens stopt met die Ask download op Java dan zou de wereld er nog beter uitzien. Ik gun Larry een “bigger boat” maar die Ask download doet zoveel afbreuk aan het prachtige Java.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond