Deel dit artikel
-

Microsoft ziet brood in eigen AppStore

Microsoft volgt in het kielzog van Apple en lijkt met een eigen variant van de AppStore te komen. Concurrent Google was de softwaregigant net iets voor en maakte donderdag bekend dat er een softwarewinkel komt voor het nieuwe besturingssysteem Android.

De centrale marktplaats voor Windows Mobile heeft de werknaam ‘Skymarket’ meegekregen. Uit een aantal vacatures blijkt dat de nieuwe softwarewinkel voor de mobiel gepland staat tijdens de lancering van Windows Mobile 7, eind 2009.

Microsofts downloadwinkel staat nog in de kinderschoenen. De vacature voor de Senior Product Manager Skymarket vraagt om iemand die verantwoordelijk wordt voor de ontwikkeling van het productaanbod, de prijzen, het businessmodel en het beleid voor de Windows Mobile Marktplaats. De softwarewinkel moet dé plek worden waar ontwikkelaars hun applicaties willen publiceren.

Officiële downloadplek

Windows Mobile van Microsoft ondersteunt al langer applicaties aan van derden, maar zonder officiële downloadplek van de softwaregigant staan deze kleine softwareprogrammaatjes verspreid over het internet. Apple pakte het slimmer aan en kwam twee maanden geleden met hun eigen AppStore voor de iPhone.

Met de AppStore als voorbeeld lijkt Microsoft nu een graantje mee te willen pikken van het geld dat er met een softwarewinkel voor de mobiele telefoon te verdienen valt. Steve Jobs liet in augustus weten 1 miljoen dollar per dag te verhandelen in de downloadwinkel. Dit terwijl de meeste van de 60 miljoen downloads gratis zijn.

Google ziet de applicaties voor het besturingssysteem Android ook graag op één plek. De Android Market moet ontwikkelaars in de toekomst een commerciële marktplaats bieden voor deze stukjes software. De content wordt aangeboden op een open service die gehost wordt door Google, inclusief een feedback en rating-systeem, vergelijkbaar met het systeem op YouTube. Het wachten is nu op de eerste ‘Google-telefoon’. Fabrikant HTC brengt, vermoedelijk via T-Mobile, eind 2008 de eerste telefoon uit die draait op Android.

Bron foto: jeffwilcox (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond