Deel dit artikel
-

Miljoenste link voor Startpagina

Startpagina heeft vannacht de magische grens van de miljoenste hyperlink bereikt. Dit is een enorme groei ten opzichte 1999 toen er 'slechts' 55.000 links waren geïndexeerd. De 1.700 dochterbeheerders hebben de miljoen links handmatig geselecteerd en toegevoegd aan Startpagina.

Startpagina.nl werd in 1998 door Durk Jan de Bruin opgezet en ontwikkelde zich al snel tot een van de grootste en best bezochte websites van Nederland. Startpagina werd in het jaar 2000 verkocht aan VNU dat Starpagina net als Ilse op zijn beurt weer doorverkocht aan Sanoma. Startpagina.nl heeft momenteel meer dan 4.000 dochterpagina’s, die volledig worden onderhouden door een actieve community van zelfstandige beheerders, gepassioneerde kenners van hun eigen onderwerp.

Om de kwaliteit van de links te bewaken en ter voorkoming van ’dode links’ laat Startpagina alle links nalopen door Checkit.  Elke nacht worden de links van Startpagina.nl door de LinkChecker van Checkit gecontroleerd op geldigheid, onafhankelijkheid, actualiteit en effectiviteit. Ook controleert de LinkChecker elke week alle dochterpagina’s. Door deze checks worden de bezoekers van Startpagina vrijwel nooit geconfronteerd met dode en gewijzigde links. 

Startpagina is sinds 1999 een klant van Checkit. Het was ook de allereerste klant van het Nijmeegse bedrijf. Checkit heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in zoekmachinemarketing, maar de LinkChecker is als dienst altijd blijven bestaan. Checkit gebruikt de LinkChecker ook voor zogeheten search engine ranking-klanten. “De LinkChecker heeft na 6 jaar zijn bestaansrecht meer dan bewezen,” aldus directeur Paul Aelen van Checkit.

Directeur Bert Wiggers van Startpagina: “Wij waren Checkit’s eerste klant en zijn zeer tevreden over de door hen geleverde diensten. Inmiddels worden wekelijks een miljoen – door onze beheerders stuk voor stuk handmatig geselecteerde – links door Checkit gecontroleerd.”

Deel dit bericht

6 Reacties

Anders Floor

Ik zou toch even het oliepeil controleren van die LinkChecker, want volgens mij staat ie droog. Om een voorbeeld te noemen dat ik toevallig vorige week tegenkwam: http://mediaplan.pagina.nl/  De links Media Insight, Initiative Media, Mediaplan (pdf), Telmar, MDS, Nommedia: allen een 404. ScreenVision, Mediaedge:cia: site bestaat niet. Alle links in het kader "Mediaplanning dagbladen": error. Het is zeker niet de enige pagina waar de 404's en niet bestaande sites welig tieren. Maar goed, misschien gebruik ik de dochterpagina's gewoon te vaak en komt de gemiddelde bezoeker ze inderdaad nauwelijks tegen.

Peter Farla

Is dit een ode aan Checkit?? Het ging hier toch over Startpagina.nl??Waarom reageert Bert niet op de mijoen links?

Wiebe Cnossen

"Elke nacht worden de links van Startpagina.nl door de LinkChecker van Checkit gecontroleerd op geldigheid, onafhankelijkheid, actualiteit en effectiviteit." Hier is per abuis marketingprietpraat overgeschreven. Zolang kunstmatige intelligentie niet bestaat kan een linkchecker niet controleren op onafhankelijkheid, actualiteit en effectiviteit. En controleren op geldigheid is alleen technisch: of de gelinkte pagina nog bestaat. Het gaat over een doodgewone linkchecker van het type dertien in een dozijn. Je kunt ze overal op Internet gratis downloaden, maar je mag er ook een paar tientjes voor betalen.

Peter Theunissen

Ja, ben het wel eens met bovenstaande comments, ik ben ook een beheerder van een startpagina, en van de rapporten van checkit klopt weinig. Perfect bereikbare links ziet checkit als offline…. Nou ja, als ze dr bij startpagina blij mee zijn. Peter

Anders Floor

Naar aanleiding van reacties op Marketingfacts – http://tinyurl.com/8ekpb – moet ik mijn reactie hierboven nuanceren. Dode en gewijzigde links blijken niet automatisch te worden verwijderd, ook niet nadat ze meerdere keren als "dood" zijn gedetecteerd (wat me logisch leek). Ze worden echter als rapporten naar de paginabeheerders gestuurd die het vervolgens zelf handmatig moeten nakijken. Niet alle beheerders zijn even actief, waardoor nogal wat dochterpagina's behoorlijk wat uitgerangeerde en dode links bevatten.

Gert-Jan van Engelen

Met de toename van het aantal links is de waarde ervan helaas meer dan evenredig afgenomen. Als je betaalt kun je een link plaatsen. Onderscheid tussen betaalde en niet betaalde links is daardoor niet meer aan de orde. De voormalige redacteuren zijn verworden tot advertentieverkopers en dat zie je terug in de content. Of beter gezegd, advertenties. Startpagina is daardoor op de langere termijn ten dode opgeschreven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond