Deel dit artikel
-

Minister: ‘NPO niet uit NLZiet’

Er is geen sprake van dat de NPO uit NLZiet stapt en NPO Start terugtrekt, zegt minister Arie Slob van het Ministerie van OCW in reactie op kamervragen.

Daarmee reageert hij op een bericht in de media als zou de Publieke Omroep dat kunnen overwegen als toekomstscenario. Slob zegt: “De NPO heeft mij verzekerd dat dit bericht niet klopt. Niet voor de korte en niet voor de lange termijn. De NPO hecht grote waarde aan het samenwerkingsverband.”

Hij ontkent overigens niet dat het idee is besproken. “De NPO heeft mij verzekerd dat het hier gaat om een conceptdocument van enkele medewerkers dat op eigen initiatief is opgesteld en nooit is ingediend bij de raad van bestuur.”

Het opheffen van NLZiet door initiatiefnemers RTL Nederland, Talpa Network en de NPO kan in de toekomst zelfs betekenen dat Nederlandse media daarmee de markt weggeven aan de Amerikaanse tech- en mediagiganten. Dat viel onlangs te lzen in een rapport van Deloitte. Het ziet ernaar uit dat Nederland in het volgende decennium een ‘winner takes all’-markt wordt. Het land is te klein voor meerdere dominante aanbieders.

Foto: Phil Guest (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond