Deel dit artikel
-

Mirabeau groeit 20 procent

Mirabeau, een van Nederlands grootste internetbureaus, zag de omzet in 2008 met 20 procent stijgen tot 15 miljoen euro.

Nederlandse en buitenlandse bedrijven bleken kort na de zomer huiverig om nieuwe digitale bouwtrajecten op te zetten. Daardoor groeide Mirabeau vorig jaar niet met de beoogde 40 procent, met 20 procent.

"Die terughoudendheid is voor het grootste deel al weer weg", zegt directeur Adjan Kodde tegen deze uitgave. "Aan, bijvoorbeeld, de cijfers van Amazon.com vanochtend zie je dat de goede e-commercepartijen goed presteren. Dat zie je ook bij luchtvaartmaatschappijen. De consument is kritisch, gebruikt vaker het internet en dat biedt voor ons kansen.

Veel bedrijven merken dat ze nog verder moeten gaan dan met het koppelen van hun systemen richting de consument, inrichten naar de dynamiek van de markt".

Door de hapering in de markt rond september kwam het rendementspercentage uit op 12,5 procent en niet de beoogde 15 procent. Begin 2008 hield het bedrijf nog rekening met 40 procent omzetgroei, maar boekte uiteindelijk 20 procent. "We zijn een groeiend bedrijf en halen veel omzet uit nieuwe klanten. Die nieuwe omzet bleef na de zomer achter", maar herstelde in november en december.

Bovendien voerde het bedrijf een reorganisatie door waarbij het model van centrale business units werd ingeruild voor werken met een cellenstructuur, bestaand uit 5 kantoren verspreid over het land.

Mirabeau realiseert ongeveer 60 procent van zijn omzet met full service-projecten.

Voorspellingen voor 2009 kan Kodde niet geven.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jeroen

20% groei, klinkt positief, wat je niet leest is dat alle jaarcontracten niet verlengd worden en de freelancers op straat staan.

fmulder

@Jeroen: "Bovendien voerde het bedrijf een reorganisatie door(…)" Ik neem aan dat je daar op doelt? Ik denk verder dat elk bedrijf dit en komend jaar de gevolgen van de economische teruggang gaat voelen. En dan is het niet onverstandig om je daar op voor te bereiden. Vervelend maar noodzakelijk. Enne: free-lancers die op straat staan? Daar staan ze per definitie altijd al omdat ze niet in vaste dienst zijn. Die kun je niet 'ontslaan'. Risico van het vak dus niet jankebalken zou ik zeggen. Verder boeit 2008 me niet zo: mijn bedrijf heeft een recordomzet gemaakt in 2008. Maar ben meer benieuwd hoe bedrijven als Mirabeau (en mijn bedrijf) dit jaar gaan draaien.

Andreas

@fmulder: en wat doet jouw bedrijf precies?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond