Deel dit artikel
-

Mobiel bankieren neemt hoge vlucht

Mobiel bankieren zit wereldwijd in de lift. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Forrester. Europa en de VS lopen gelijk op. In 2017 zullen 108 miljoen Amerikanen mobiel bankieren.

Op dit moment maakt 13 procent van de Amerikanen met een bankrekening reeds gebruik van mobiel internet en in Europa gaat het om negen procent.

De groei is gedeeltelijk te verklaren door het gebruiksgemak dat mobiele apps bieden. Daardoor is het eenvoudiger om de rekening te controleren. Dat is dan ook wat de meeste gebruikers doen. Of om een overzicht van betalingen te kunnen bekijken. Zo’n dertig procent gebruikt mobiel bankieren om geld over te hevelen naar eigen rekeningen.

Er zijn wel grote verschillen: in de VS worden veelal mobiele websites gebruikt, terwijl in Europa de nadruk ligt op het gebruik van mobiele apps.

Het merendeel van de gebruikers is overigens jong, met meer dan gemiddelde online-ervaring.

Forrester verwacht dat de komende jaren mobiele betalingen en mobiel bankieren volledig worden geïntegreerd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Menno

Er zijn maar weinig banken die écht mobiel bankieren aanbieden: namelijk overschrijven zonder gebruik van bv. een random reader. Als banken hierin vernieuwen kan het percentage mobiele overschrijvingen pas echt gaan groeien..

johnnyK

Veel leuker om te weten is hoe het gesteld is in Europa en Nederland in het bijzonder. Zijn er geen persberichten daarover om over te typen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond