Deel dit artikel
-

Mobiele app voor analytics Distimo verschijnt

Duizenden ontwikkelaars en uitgevers slaken een zucht nu twee onafhankelijke Nederlandse ontwikkelaars een mobiele app voor Distimo hebben gebouwd.

Koen Jacobs en Eric Mulder brengen de iOS-software Statistimo in eigen beheer, los van Distimo, uit. Jacobs: “We maken gewoon gebruik van hun API. Daar halen we statistieken uit over downloads, omzet en reviews. Of het enkel de downloads van gisteren zijn of een gedetailleerde uitsplitsing van de sales per store of land, Statistimo maakt je data overal beschikbaar. In vergaderingen, onderweg of lekker op de bank.”

Distimo zelf richt zich puur het het verfijnen van hun backend. Voor extra en nieuwe diensten rondom hun platform kunnen belangstellenden simpelweg terecht bij de API. Dat is het technisch bruggetje om data uit het platform te trekken, gebruikmakend van de persoonlijke inloggegevens van de uitgever.

“Statistimo staat het toe selecties te maken op basis van datum, land and app store, met de optie om de data vervolgens ook uit te splitsen op basis van deze criteria. Met een aantrekkelijke grafiek en een sorteerbare lijst worden de statistieken eenvoudig inzichtelijk gemaakt. Verder kunnen de individuele reviews vanuit de verschillende stores bekeken worden.“

In een volgende release zit multi account-ondersteuning, voor wie apps van meerdere uitgevers monitort. Daarnaast wordt via de Distimo SDK informatie binnengehaald over mobiele reclame. Dat gaat om de gerealiseerde opbrengsten met reclame-uitingen in de apps via netwerken als AdMob en AdSense.

Statistimo is de eerst iOS-app in Apples downloadwinkel. In de Play Store van Google zouden de Nederlanders concurrentie hebben van een Franse aanbieder.

Distimo uit Utrecht, dat net verhuisde naar de Plompetorengracht, biedt op internationaal een analyticsdienst aan voor uitgevers en ontwikkelaars. Zij kunnen tot in detail hun eigen verrichtingen volgen. Die zijn te benchmarken met de prestaties van branchegenoten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond