Deel dit artikel
-

Mobiele divisie draagt bij aan bedrijfswinst Samsung

Samsung Electronics zag zijn omzet en bedrijfswinst in het eerste kwartaal van 2021 stijgen dankzij de sterke vraag naar smartphones en consumentenelektronica.

De omzet steeg naar 65,4 biljoen won en het bedrijfsresultaat naar 9,38 biljoen won (omgerekend 8,4 miljard dollar) in het eerste kwartaal, een stijging van respectievelijk 18,2 en 45,5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De mobiele divisie van Samsung droeg het meest bij aan het bedrijfsresultaat met 4,39 biljoen won. De totale vraag herstelde zich in het kwartaal van een jaar eerder toen de markt werd beïnvloed door de pandemie.

Het vlaggenschip Galaxy S21 en de Galaxy A-serie presteerden solide. Tablets, pc’s en wearables droegen ook bij aan de winstgroei, aldus Samsung.

De vraag naar geheugenproducten bleef hoog, maar de prijzen staan onder dtuk en Samsung moest meer geld uitgeven aan het opvoeren van nieuwe productielijnen.

In het tweede kwartaal zal de winst van zijn halfgeleiderdivisie echter naar verwachting aanzienlijk verbeteren als gevolg van de sterke vraag naar 5G-producten, pc’s en servers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond