Deel dit artikel
-

Mobiele games halen computergames in

Mobiele games brengen nu meer geld op dan games voor spelcomputers, zo zegt marktvorser Digi-Capital. De totale bestedingen aan games, dus exclusief hardware, gaan van 88 miljard dollar dit jaar naar 110 miljard in 2018. Mobiele games gaan van 29 naar 45 miljard dollar.

Gamers geven van iedere tien dollar ongeveer 3 dollar uit aan mobiele games. In 2018 zal dan 4 dollar zijn. Azië liep tot dusverre voorop met bestedingen aan mobiele games, maar Noord Amerika en Europa zijn bezig met een inhaalslag.

Het wordt wel steeds moeilijker voor kleine spelers om nieuwe games onder de aandacht te brengen. Dat komt omdat steeds meer geld moet worden uitgegeven aan marketing, zoals tv-reclame.

Nintendo meldde vandaag voor het eerst weer een jaarwinst van 350 miljoen dollar op een omzet van 4,6 miljard, maar grotendeels dankzij de duurdere dollar. De opleving is daardoor wellicht maar tijdelijk omdat de verkopen van de Nintendo Wii U en de 3DS niet toenemen. Het Japanse bedrijf verkocht in de laatste drie maanden 300.000 spelcomputers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond