Mobiele site voor mensen met honger naar exclusiviteit

Voor de nieuwsgierige eter is er sinds vandaag de mobiele site van Specialbite. Met actuele reviews op de mobiele restaurantgids moeten helpen bij de zoektocht naar speciale restaurants en zijn gratis toegankelijk voor iedereen met mobiel internet.
Restaurantsite Specialbite heeft dinsdag een mobiele site gelanceerd waarop in een eenvoudige database restaurants in Nederland te doorzoeken zijn.
Met meer dan 40 spotters door heel Nederland biedt de mobiele site nu ook ‘en route’ de broodnodige hulp bij de zoektocht naar een hippe eetgelegenheid. SpecialBite let niet alleen op het eten, maar ook op locatie en interieur.
De organisatie merkte op dat er onder de trouwe lezers een vraag was naar een mobiele site. Vincent van Dijk, verantwoordelijk voor de marketing voor SpecialBite, ziet een forse groei van het aantal mobiele internetters. "Het is toch een beetje de doelgroep van SpecialBite, de mensen die daarin voorop lopen."
Van Dijk denkt dat er zeker behoefte is aan een dergelijke mobiele site. "Als je in een andere stad bent verzeild wil je toch graag weten waar de leuke restaurantjes zitten. Andere gidsen geven vaak alle restaurants in de regio en daar zit dan bijvoorbeeld ook een McDonalds bij of een grand café met van die smakeloze kroketten." SpecialBite zet daarom alleen in op die restaurants waar je gezien wilt worden.
Voldoet een restaurant niet aan de eisen van SpecialBite, dan komt deze niet in de lijst. "Het is een combinatie van 3 factoren", aldus Van Dijk. "Een restaurant is meer dan alleen leuk eten. Leuke mensen, een leuke omgeving. We letten op het eten, maar ook op de locatie en het interieur."
De mobiele site richt zich op een wat jongere doelgroep, die best wat geld wil spenderen aan eten, maar er wel kwaliteit voor terug verwacht. De gewone site SpecialBite bestaat al jaren. Sinds een aantal jaren is daar de gids op papier bij gekomen.
De mobiele site is vooral in het leven geroepen om naamsbekendheid te creëren. Er zit niet direct een verdienmodel aan vast. De reviews zijn dan ook gratis. "De mensen willen tegenwoordig gratis content. Dan hoor je dat ook aan te bieden", zo verklaart van Dijk het ontbreken van een verdienmodel.
Bron foto: comicbase (CC)
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond