Deel dit artikel
-

Mobistar legt verkoop vast internet, tv en telefonie stil

Het Belgische telecombedrijf Mobistar staakt tijdelijk de verkoop van zijn vaste producten, als internet en telefonie, aan nieuwe klanten. Met digitale televisie wordt helemaal gestopt. Reden: het dure gebruik van het netwerk van Belgacom.

‘Ondanks de forse investeringen van de voorbije jaren moet Mobistar vaststellen dat de residentiële markt voor vaste lijn diensten in België onvoldoende competitief is, waardoor het niet meer mogelijk is om de klanten op een rendabele manier vaste lijn diensten aan te bieden’, zo laat het bedrijf in een verklaring weten.

Hoewel de concurrentie groot is op de mobiele markt, met ruim veertig spelers, blijft de markt voor vaste lijn-diensten in België erg gesloten. Deze wordt volledig gedomineerd door een duopolie van Belgacom en de kabelbedrijven. Daardoor zijn triple play-aanbiedingen in België veel duurder dan in andere landen. ‘Het is niet normaal dat het marktaandeel van de alternatieve operatoren in België naar zeven procent is gedaald, terwijl dat in onze buurlanden hoger ligt dan vijftig procent,’ zegt Jean-Marc Harion, CEO van Mobistar.

Voor de professionele markt zijn de omstandigheden gunstiger, maar voor de consumentenmarkt is Mobistar naar eigen zeggen afhankelijk van de grillen van Belgacom.

De situatie kan echter veranderen als de kabelmarkt wordt geopend, zoals is voorgesteld door waakhond BIPT, maar met digitale tv stopt het bedrijf sowieso.

Mobistar, gedeeltelijk in handen van France Telecom en de tweede telecomspeler op de Belgische markt, wil zich nu gaan richten op de uitrol van 4G.

Deel dit bericht

1 Reactie

Don van Riet

Waakhond BIPT is eerder het schoothondje van de eigenaar van Belgacom, de Belgische overheid. Vroeger liet men al toe dat Belgacom retail aan klanten lager bood dan hun eigen wholesale tarieven naar de concurrenten. Nu dat niet schijnt te veranderen kan Mobistar er inderdaad beter mee ophouden. KPN Belgium is daar niet voor niets weggegaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond