Deel dit artikel
-

Zalando test herbruikbare verpakkingen in Scandinavië

Tienduizend klanten van Zalando in Finland, Noorwegen, Zweden en Denemarken ontvangen hun orders komenden weken niet in kartonnen dozen maar kunststof zakken. Na ontvangst van hun order kunnen ze de zakken, leeg of met een retour, weer terugsturen voor hergebruik.

Het betreft een test met het Finse bedrijf Repack om te onderzoeken of het mogelijk is de logistieke stroom te verduurzamen. Aan klanten wordt gevraagd om de herbruikbare verzendzak opgebouwd terug te sturen via de gewone brievenbus. Of, met retouritems erin, via de pakketdienst te verzenden naar het distributiecentrum in Stockholm.

De modewinkel: “Door afval en de productie van verpakkingen te verminderen, kan de uitstoot van koolstofdioxide mogelijk met maximaal 80 procent worden verminderd.”

Om de verpakking opnieuw te kunnen gebruiken, moet deze opnieuw aan de kringloop worden toegevoegd. Dit betekent dat zelfs als klanten van Zalando niets willen retourneren, de verpakking wel moet worden geretourneerd.

Uit een internationaal consumentenonderzoek met 4.000 deelnemers vanaf het voorjaar van 2019 blijkt echter dat er een bereidheid is om dit te doen. 83 procent van de Duitsers en 67 procent van de Finse deelnemers proberen de hoeveelheid plastic in hun dagelijks leven te verminderen. Het gebruik van herbruikbare verpakkingen kan hiertoe bijdragen.

Repack uit Helsinki is in het buitenland vertegenwoordigd in Amsterdam, Hamburg en Salt Lake City.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond