Deel dit artikel
-

Moederbedrijf UPC praat over volledige overname Ziggo

Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van Ziggo, praat met de leiding van Ziggo over een volledige overname van het bedrijf.

Dat bevestigt Ziggo met een korte verklaring op zijn site. De kabelaar zegt dat het nog steeds in onderhandeling is met Liberty Global.

Het ziet ernaar uit dat de Amerikanen er serieus werk van maken hun belang van 28,5 procent nu uit te breiden naar boven de vijftig richting de honderd procent. Een eerdere verwerping van het bod op Ziggo weerhield topman John Malone er niet van om de Nederlandse onderhandelingen voort te zetten.

Volgens Ziggo staat het niet vast of de partijen er ook daadwerkelijk samen uitkomen.

UPC en Ziggo zijn Nederlands grootste kabelbedrijven, met samen tegen de vijf miljoen ansluitingen op 6,5 miljoen huishoudens. Aangezien ze elk een afgeschermde geografisch gebied als markt hebben, concurreren ze niet met elkaar maar vormen juist een goede aanvulling. Een overname van Ziggo kan meerdere kostenbesparingen opleveren voor het bedrijf, zowel in termen van technische infrastructuur, marketing en sales als in termen van personele bezetting.

Over twee weken treedt René Obermann aan als nieuwe CEO van Ziggo. Hij verlaat daarvoor de post van directievoorzitter van Deutsche Telekom. Het is niet bekend wat zijn invloed op de onderhandelingen is en hoe zijn rol er binnen de nieuwe constellatie uitziet. Formeel wordt hij in januari pas formeel bij het proces betrokken. Het gebeurt niet zelden dat een nieuwe topman achter de schermen voor die periode al een paar maanden schaduwdraait.

Deel dit bericht

1 Reacties

KoalaBear

Als ze het dan maar Ziggo blijven noemen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond