Deel dit artikel
-

Ziggo scoort met mobiel

Kabelaar Ziggo lijkt veel succes te hebben met zijn vorig jaar geïntroduceerde mobiele abonnementen. Inmiddels heeft het bedrijf 33.000 klanten, die ook andere diensten afnemen bij Ziggo. Het goedkoopste abonnement kost 15 euro.

Ziggo boekte 394 miljoen euro omzet in het vierde kwartaal (pdf). De EBITDA kwam 2,1 procent hoger uit op 228,8 miljoen. De nettowinst ging ook omhoog naar 79,3 miljoen. Voor heel 2013 komt de omzet om 1,5 miljard euro.

Het aantal internetabonnees is in het vierde kwartaal met 32.000 toegenomen, een groei van 6,8 procent ten opzichte van vorig jaar. Meer dan de helft van de klanten heeft een alles-in-een-pakket.

Ziggo haalt ook meer omzet uit VOD-diensten, maar de totale inkomsten uit digitale televisie nemen af. Uit telefonie komen nauwelijks meer extra inkomsten.  Het aantal door abonnees geactiveerde WiFiSpots bedraagt nu 1,1 miljoen.

Het zijn de eerste cijfers die CEO Rene Obermann mag presenteren. De Duitser leidt Ziggo sinds begin januari. Hij meldt dat de gesprekken met Liberty Global ‘zich verder ontwikkeld hebben’, maar er ‘geen zekerheid is op een overeenkomst’.

Deel dit bericht

3 Reacties

Bas van der Veeken

Moet nog paar maandjes wachten. Dan loopt huidige abonnement af en ga ik ook over op Ziggo mobiel. Ga ik van € 42 naar € 15. Wel zonder toestel uiteraard, dus appels met peren vergelijking.

Frank Rochette

Vind de mobile abbo’s van ziggo veel te duur. Ik heb geen data nodig en 300 minuten voor € 25,- (actieprijs € 15,-) is veel te duur. krijg bij t-mobile een sim only voor € 24,- inclusief onbeperkt bellen binnen nederland. Hetzelfde geld voor simyo voor € 25,- krijg ik 1250 belminuten.

guus

Of ze passen gewoon niet bij jouw belgedrag. Qua prijs is het namelijk wel degelijk een goedkoop abonnement vergeleken met vergelijkbare abonnementen. Ziggo is daarnaast maandelijks opzegbaar en dus niet te vergelijken met de abonnementen die jij noemt. De actieprijs is overigens altijd geldig, dus die 25 euro die je noemt wordt nooit gerekend.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond