Deel dit artikel
-

Mogelijk ook slecht nieuws voor Xenos

Personeel van Blokker-dochter Xenos wordt woensdag ingelicht over de gang van zaken bij het bedrijf. Dat melden bronnen aan Elsevier. Een faillissement is niet aan de orde, maar ontslagen mogelijk wel. De vakbonden zijn niet op de hoogte.

Blokker lichtte het personeel een jaar terug op dezelfde wijze in over reorganisaties. Afgelopen zomer vonden in de top al verschuivingen plaats. Commercieel directeur Oscar Sjoerds vertrok. Retailnews meldt dat een deel van de omzet zou zijn weggelekt naar Action.

‘Het lijkt wel alsof de figuurlijke doldwaze dagen zijn uitgebroken in de Nederlandse winkelstraten. Deze nieuwe aankondiging van Xenos baart ons grote zorgen’, zo reageert bestuurder Martijn den Heijer van CNV Vakmensen.

Xenos opende nog niet eens een jaar geleden zijn webwinkel. Daar worden zo’n tweeduizend producten aangeboden. Klanten kunnen hun orders thuis laten bezorgen of afhalen in een van de tweehonderd Xenos-filialen.

De webshops van Blokker dochters worden grotendeels aangestuurd door Nextail, het overkoepelende bedrijf dat ook de webwinkels van Intertoys, Bart Smit en Blokker verzorgt. Men wilde in 2014 meer dan 300 miljoen euro omzet realiseren in 2017.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond