Deel dit artikel
-

Monsterboard in hoger beroep

Vacaturesite Monsterboard gaat in hoger beroep tegen de uitspraak dat zij niet meer mag adverteren via het sleutelwoord 'intermediar' op de zoekmachine van Vindex. Volgens Monsterboard-manager Martijn van den Heuvel is deze zaak 'niet alleen voor onszelf van belang, maar voor alle Internet-bedrijven.'

De Haagse rechtbank verbood Monsterboard zijn banners via de zoekmachine Vindex te linken aan het sleutelwoord 'intermediair'. Volgens het oordeel van de rechter maakte de vacaturesite daarmee inbreuk op de merknaam van het tijdschrift Intermediair en de gelijknamige website – beide uitgaven van VNU. Inmiddels heeft Monsterboard de link verbroken.

Monsterboard koos het sleutelwoord omdat het op de arbeidsmarkt optreedt als intermediair tussen werkzoekenden en bedrijven. Bovendien gaat om een gangbare vorm van adverteren op het Internet.

Martijn van den Heuvel, manager van Monsterboard, laat in een telefonische toelichting weten het niet eens te zijn met de argumentatie van de rechter en daarom de zaak in hoger beroep aan te kaarten. 'Het gaat niet om het gebruik van dat ene woord. Voor onze marketing en communicatie is het niet van levensbelang, maar ik denk dat het goed is als een ander college deze zaak nog eens onder de loep neemt. In hoger beroep buigen zich drie rechters over deze zaak waarvoor ook een memorie van toelichting wordt geschreven. Een dergelijke gang van zaken biedt kans op een meer afgewogen oordeel.'

VNU en Monsterboard hadden ook binnen zes maanden een bodemprocedure kunnen aanspannen om de uitspraak opnieuw te laten toetsen. Een en ander zou ongeveer twee jaar in beslag nemen. 'Ook dat is een reden in hoger beroep te gaan,' vertelt Van den Heuvel. 'Nu kunnen we al binnen zeven à acht maanden een uitspraak verwachten.' Wanneer de zaak voorkomt is nog niet bekend.

Bron: Perscentrum.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond