Deel dit artikel
-

Montapacking naar Duitsland

Fullfillmentspecialist Montapacking opent in mei een magazijn in het Duitse Dortmund en oriënteert zich op een locatie in Engeland. De groeiplannen moet helpen om de dubbelcijferige groei in stand te houden.

Dat zegt de directeur van Montapacking Edwin van der Ham tegen Ecommerce News. Ook dit jaar verwacht hij rond de 45 procent te zullen groeien om eind 2020 de grens van 100 miljoen euro omzet te zullen slechten.

De locatie in Duitsland wordt de elfde, maar ook de eerste in het buitenland. Daarmee wil hij zijn klanten, dat zijn webshops, kunnen faciliteren bij hun buitenlandse ambities. Om dezelfde reden kijkt hij ook naar Engeland, te openen in 2021. Daar speelt nog een extra reden mee: Engelse bedrijven die handel willen blijven drijven met het Europese vasteland, verzenden en retourneren, vinden bij Montapacking een brug naar Nederland en Duitsland.

Van der Ham verwacht dat de fullfillmentsector nog een tijd onderhevig zal blijven aan een consolidatieslag. Hij lijkt zelf vooralsnog niet van zins zijn bedrijf te willen verkopen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Marco

Controleert iemand de jaarrekening van dit bedrijf wel eens?

Het is alleen maar claimen dat ze groeien. In letterlijk ieder bericht dat Montapacking verspreidt. Maar hoe groeit dit bedrijf? Het grootste magazijn is door een brand verwoest en ik hoor en lees veel kritische verhalen over Montapacking. Werknemers spreken van chaos en achterstanden in de magazijnen (gewoon online te vinden). Via enkele relaties hoor ik ook alleen maar ellende. Iedere ‘nieuwe’ vestiging zou gewoon een loods zijn die uit een faillissement is overgenomen en veel te snel in gebruik wordt genomen zonder echt al te functioneren.

Wij hebben Montapacking laten schieten als mogelijke verzendpartner om deze reden. Hun offerte is best netjes, maar het komt over als een soort ‘fake it till you make it’.

Hopelijk zit ik ernaast, maar ik ben wel benieuwd of de jaarstukken ook echt deze groei laten zien.

Edwin van der Ham - Montapacking E-commerce Logistics

Beste Marco,

Bedankt voor je reactie. Iedere mening nemen wij serieus, net als ons vak. Daarom geven we graag antwoord op jouw vragen, want we hebben niets te verbergen. Onze jaarrekening wordt uiteraard gewoon gedeponeerd en ook nog eens door een externe accountant gecontroleerd en is net als ieder ander bedrijf gewoon in te zien via kvk.nl.

Inderdaad groeien we hard. Dat komt door onze no-nonsense instelling en inzet van onze medewerkers om goed werk te leveren. Bij Montapacking werken meer dan 600 mensen, dus natuurlijk zullen er best wel eens (ex)-medewerkers zijn die niet tevreden waren over hun job, maar gelukkig zijn er vele wél heel blij met hun werk bij ons. Ook dit is online te vinden.

Wij kennen geen opzegtermijn voor klanten. Dat doen we uit overtuiging, dat we iedere dag wéér ons best moeten doen om alle orders op tijd en volgens afspraak er uit te krijgen om onze klanten te behouden. Dat lukt aantoonbaar in 99,98% van de gevallen. Natuurlijk gaat er wel eens een klant weg om welke reden dan ook. Maar gelukkig komen er veel meer bij dan dat er weg gaan, daarnaast groeien onze bestaande klanten zelf al drie jaar achter elkaar met tientallen procenten per jaar!

Om de groei van onze klanten te faciliteren zoeken wij continu naar nieuwe uitbreidingsmogelijkheden. Soms kan dat een bestaand bedrijf zijn dat overgenomen wordt, maar in de meeste gevallen zijn het bestaande bedrijfspanden die door ons worden ingericht om ons werk te kunnen doen. Wij nodigen iedereen uit om welke vestiging dan ook te bezoeken. Ook daarin zijn we zo transparant mogelijk, zolang de veiligheid van onze medewerkers en de goederen van onze klanten hier niet mee in gevaar gebracht worden. De gedecentraliseerde structuur zorgt er voor dat als er een calamiteit is in een vestiging (zoals de brand in 2018 waar je aan refereerde) we de flexibiliteit hebben om snel over te schakelen naar een andere vestiging.

Wij zijn niet degene die beoordelen of je er naast zit of niet. Dat laten we graag aan onze klanten en medewerkers over!

Met vriendelijke groet,

Edwin van der Ham

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond