Deel dit artikel
-

MSN in tweeën gedeeld

Microsoft heeft internetaanbieder annex portal MSN gesplitst in twee afdelingen. Het bedrijf voert een scheiding door tussen content en internettoegang, met als doel zich beter te kunnen focussen.

De stap komt op het moment dat het in 1995 opgerichte MSN na jaren van verlies onlangs voor het eerst een operationele winst noteerde. De winst in het kwartaal eindigend 30 september was te danken aan de sterke groei in reclame van 50 procent. De omzet van MSN bedroeg 491 miljoen dollar, tegenover 427 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens de Wall Street Journal heeft Microsoft de tweedeling tussen informatie en internettoegang doorgevoerd om zich beter te kunnen focussen op de gebieden 'search' en muziek. Tegenover Cnet zeggen analisten ook dat MSN met de tweedeling de daling in het aantal abonnees voor internettoegang (inbellen) hoopt tegen te gaan.

De afdeling 'information' wordt verantwoordelijk voor de MSN-portals, de zoektechnologie en de onderdelen media en e-commerce. Dit onderdeel zal geleid worden door Yusuf Mehdi, die tot op heden de leiding had over geheel MSN. De afdeling 'communication' zal bestaan uit onder meer Hotmail, de internettoegang via inbellen, instant messaging, Passport en andere diensten op basis van abonnementen. Dit onderdeel wordt geleid door Blake Irving, voorheen coroporate vice president bij MSN.

Gelijktijdig stopt Microsoft ook met het aanbieden van breedband internet in de staten in de Verenigde Staten waar telecombedrijf SBC actief is. Abonnees krijgen het verzoek om over te stappen naar breedband via (concurrent) Yahoo, dat samenwerkt met SBC. Het aanbieden van breedbandtoegang levert volgens Cnet minder hoge marges op voor MSN dan inbel-internet. MSN hoopt, evenals AOL, dat breedband-abonnees de voordelen inzien van de software die ze op de markt brengen, voorzien van allerlei multimedia-toepassingen en dat ze daarvoor rond de 10 dollar per maand willen betalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond