Deel dit artikel
-

MTV gaat muziekprijzenfestival Twitter’en

Muziekzender MTV gaat in Amerika de aanloop tot het prijzenfestival Video Music Awards ‘in beeld’ brengen via Twitter. MTV’s maanmannetje zal ook tijdens evenement zelf Twitter inzetten om artiesten een webstem te geven.

MTV en Twitter hebben daartoe een samenwerking gesloten. Dat maakte Biz Stone, mede-oprichter van het chatbedrijf en spreker tijdens Emerce Eday, gisteren per e-mail bekend."We komen op televisie en je kunt de updates van artiesten volgens tijdens de Video Music Awards."

Welke artiesten achter het toetsenbord plaats zullen nemen is nog niet bekend. Iets meer dan 300 belangstellenden sloten zich na Stones bericht aan op het speciale VMA-kanaal.

De Video Music Awards van MTV Amerika worden dit jaar gehouden in Las Vegas, op zondag 9 september.

Met welk doel MTV het nog ontkiemende berichtensysteem inzet, is niet bekend. Biz Stone: "Ze doen het omdat ze leuke ideeën ermee hebben."

Vierduizend Twitter'ende Nederlanders

De Vpro stelde afgelopen weekend de bezoekers van het Lowlands-festival in de gelegenheid om hun ervaringen buiten het festivalterrein te delen via Twitter. Dat leverde, volgens Bright, tegen de 3.000 berichtjes van maximaal 140 tekens op.

Nederland kent volgens het weblog Twitter Facts ongeveer 4.000 geregistreerde gebruikers.

'IRC 2.0'

Twitter is een berichtensysteem waarmee vrienden, bekenden en collega's elkaar via prikbordachtige webpagina's kattenbelletjes achterlaten. Het principe is te vergelijken met een moderne uitvoering van IRC, aangepast naar de huidige webtechnologieën.  

Jaiku, de Finse variant op Twitter, wordt als vollediger en technisch beter gezien. De eerste generatie 'webchatters' lijkt echter te kiezen voor Twitter omdat dat een grote gebruikersgroep heeft. Een Nederlandse variant op Twitter is Numpa.

Deel dit bericht

1 Reacties

Eric

MTV, o.k., "Baas boven baas", maar het Nederlandse Numpa was wel sneller met een soortgelijk initiatief met de cast van de musical HAIR die binnenkort via Numpa.nl met het publiek communiceert, tijdens repetities en latere optredens.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond